ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ Από την… μίνι επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα

on .

MHTSOTAKHS HGOYMENITSA 22 7 2022

 Μετά από πέντε χρόνια, ήταν τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή 22 Ιουλίου. Ήταν «μίνι» η επίσκεψη, καθώς δεν παρέμεινε πολύ στην πόλη και δεν είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

-Πήγε στο λιμάνι, όπου ενημερώθηκε για τα έργα της Γ΄ φάσης, που αρκετά καθυστερούν, ωστόσο, όπως ειπώθηκε, είναι στο στάδιο ολοκλήρωσής τους. Για το καυτό θέμα της χερσαίας ζώνης, επανέλαβε την υπόσχεση ότι θα παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία, χωρίς, όμως, να αναφέρει τις ενέργειες, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, στο παρά ένα της πώλησης, προς την κατεύθυνση αυτή. 

- Οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα ζήτησαν την κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το Μαυρομμάτι στα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς και της Περιφερειακής οδού της πόλης της Ηγουμενίτσας, που συνδέεται με το έργο αυτό.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία συγκεκριμένη  αναφορά στο θέμα αυτό,  ούτε για την σιδηροδρομική Εγνατία, ούτε για το πανεπιστημιακό τμήμα, αλλά ούτε και για το υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Φιλιατών. Επίσης ούτε κάτι ανέφερε για τα προβλήματα των μανταρινοπαραγωγών και των ιχθυοκαλλιεργητών, ούτε για την ανάδειξη του ιστορικού Σουλίου, ούτε και για την οδική σύνδεση του Ακτίου με το λιμάνι Ηγουμενίτσας… 

-  Δεν ήταν παρών κατά την επίσκεψη, που είχε κατά κύριο λόγο κομματικό χαρακτήρα, ο πρώην υφυπουργός κυβερνήσεων της Ν.Δ. Αντώνης Μπέζας, ο οποίος φημολογείται ότι θα κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τι σημαίνει η απουσία του, αλλά ως γνωστόν, είχε προηγηθεί, πριν λίγο καιρό η αποχώρησή του από την ΕΤΑΔ. 

- Παρούσα δεν ήταν και η ορμώμενη εκ Θεσπρωτίας πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη. Ήταν παρόντα, όμως,  κομματικά στελέχη και ψηφοφόροι της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία, τα οποία ετοίμασαν μια καλή υποδοχή στον πρωθυπουργό, κατά την λίγη ώρα, που παρέμεινε στην Ηγουμενίτσα. Προσπαθούσαν - και φυσικό είναι με την κομματική λογική - ποιος να πρωτοβρεθεί  δίπλα του. Εξάλλου, όπως συνηθίζεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, δεν έλειψαν από απλούς ψηφοφόρους οι selfie (αυτοφωτογραφίες) με τον πρωθυπουργό. 

- Κάποιοι πολίτες, που πλησίασαν τον πρωθυπουργό στην καφετέρια και του μετέφεραν προβλήματα, τους απάντησε να ενημερώσουν τον τοπικό βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα και αυτός θα του τα μεταφέρει. 

-«Η Θεσπρωτία  στηρίζει τη Ν.Δ. και θα εξακολουθεί να τη στηρίζει και θα το δείτε και στις εκλογές», είπε ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης στον πρωθυπουργό. Ο κ. Βεζδρεβάνης, είχε ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα του Κυριάκου, τον αείμνηστο Κων/νο Μητσοτάκη, αλλά και με την πατρίδα των Μητσοτάκηδων, την Κρήτη. Πολλές φορές, όταν ήταν βουλευτής, τον είχε στείλει το κόμμα να μιλήσει στο νησί, σε εποχές, που ήταν «καταπράσινο»!..

Θεσπρωτός