Για να μη θεωρηθεί «επιτυχία Γκόντα» χάθηκε το Στρατόπεδο Βελισσαρίου

on .

GKONTAS NIKOS 3 18 4 19

l Τη δική της θέση για το θέμα της παραχώρησης του Στρατοπέδου του Βελισσαρίου, που άνοιξε με αφορμή την πρόταση του Στ. Καλογιάννη για την εκεί χωροθέτηση του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων, καταθέτει στο δημόσιο διάλογο η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».

Η παράταξη του Νίκου Γκόντα με χθεσινή ανακοίνωσή της, ουσιαστικά παίρνει αποστάσεις από τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ, καταλογίζοντας ευθύνες στους τοπικούς παράγοντες που δεν εκμεταλλευθήκαν την παραχώρηση του 62% του Στρατοπέδου που είχε επιτευχθεί επί δημαρχίας Γκόντα και που θα μπορούσε να ανεγερθεί εκεί το Αστυνομικό Μέγαρο, αλλά και να δημιουργηθεί «Μητροπολιτικό Πάρκο» 1.000 στρεμμάτων.

Το ιστορικό…

Στην ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» υπενθυμίζει το ιστορικό της απόφασης, αναφέροντας τα εξής: «Κατά την περίοδο που η παράταξή μας είχε την ευθύνη του Δήμου, είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του 62% του στρατοπέδου Βελισσαρίου, ήτοι πάνω από 400 στρέμματα περιέρχονταν στην ιδιοκτησία του Δήμου. Η συμφωνία αυτή επήλθε ύστερα από επίπονη προσπάθεια και με την καταλυτική αρωγή του τότε υφυπουργού Άμυνας Κώστα Τασούλα. Ταυτόχρονα, είχε επέλθει συμφωνία για την ανταλλαγή του Μεγάρου της Αστυνομίας με τμήμα της του στρατοπέδου Βελισσαρίου, που θα περιέρχονταν στο Δήμο, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί νέο Μέγαρο Αστυνομίας, με παράλληλη μεταβίβαση του νυν Αστυνομικού Μεγάρου στον Δήμο».

Υπάρχουν ευθύνες 

«Όλα τα παραπάνω – προσθέτει η παράταξη - είχαν στόχο την ενοποίηση της εκτάσεως του στρατοπέδου με το πάρκο Πυρσινέλλα προκειμένου να δημιουργηθεί ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ 1.000 στρεμμάτων. Δυστυχώς κυριάρχησε η άποψη της παραχώρησης του συνόλου του στρατοπέδου στο Δήμο, γεγονός που ματαίωσε την παραπάνω συμφωνία με συνέπεια η πόλη να στερηθεί των 400 στρεμμάτων και του οράματος για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου 1.000 στρεμμάτων. Ο μαξιμαλισμός υπήρξε καταστροφικός γιατί «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» και όσοι ματαίωσαν την παραχώρηση των 400 στρεμμάτων θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Κατά την δημοτική παράταξη του πρ. δημάρχου «η ματαίωση της παραχώρησης των 400 στρεμμάτων του πάρκου Βελισσαρίου οφείλεται στην ουτοπική επιδίωξη τοπικών παραγόντων να καρπωθούν οι ίδιοι το αποτέλεσμα της παραχώρησης. Δεν ήθελαν να χρεωθεί ως «επιτυχία Γκόντα» και για το λόγο αυτό κατάφεραν την ματαίωση, με την απαίτηση της παραχώρησης του συνόλου και όχι του 62% που είχαμε επιτύχει. Η ευθύνη λοιπόν είναι συγκεκριμένη και καλό είναι να διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος και όχι να τα επαναλαμβάνουμε».