Μ. ΚΕΦΑΛΑ: Πρέπει ν’ αλλάξει η οριοθέτηση της Παμβώτιδας!

on .

MHTSOTAKHS KEFALA

 Στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, δηλαδή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έθεσε η Γιαννιώτισσα βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα το ζήτημα αλλαγής οριοθέτησης της λίμνης Παμβώτιδας, το οποίο, όπως επισήμανε, συνδέεται άρρηκτα με το μεγάλο έργο του παραλίμνιου πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου που ο ίδιος είχε εξαγγείλει από τα Γιάννενα.

Η συνάντηση της κ. Κεφάλα με τον Πρωθυπουργό έγινε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και σ’ αυτήν συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα της κεντρικής αλλά και της τοπικής πολιτικής επικαιρότητας. 

Κρίση και μέτρα

Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, που συμπαρασύρουν τις εξελίξεις στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας και η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποφορτίσει την ισχυρή πίεση που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Όπως τονίστηκε, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα, να στηρίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει ο δημοσιονομικός χώρος, με ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες, κοινωνικά και οικονομικά, κατηγορίες.

Θέματα Ηπείρου

Από τη συνάντηση της Γιαννιώτισσας βουλευτή με τον Πρωθυπουργό δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι εξελίξεις σε μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου και των Ιωαννίνων ειδικότερα. Όπως επισημάνθηκε, πολλές παρεμβάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μεταμορφώνοντας σταδιακά την Ήπειρο σε μία περιφέρεια της χώρας ιδιαίτερα ελκυστική, όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά παράλληλα και ως ένας ιδανικός τόπος για επενδύσεις.

Η οριοθέτηση

Αρκετός χρόνος αφιερώθηκε, τέλος, στην υλοποίηση του παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου στα Γιάννενα, μίας πρωτοβουλίας που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει από την πρωτεύουσα της Ηπείρου, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «σημαντική παρέμβαση με αναπτυξιακό χαρακτήρα και στοιχεία περιβαλλοντικής βιωσιμότητας». 

Η Μαρία Κεφάλα, η οποία υπενθυμίζεται πως εδώ και πολλούς μήνες είχε αναδείξει την αναγκαιότητα επανακαθορισμού της οριοθέτησης της Παμβώτιδας, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν με την υλοποίηση του σχεδιασμού, παρουσίασε στον Πρωθυπουργό τις παραμέτρους της υπόθεσης, επαναφέροντας την πρότασή της για την επαναοριοθέτηση. Η βουλευτής πρότεινε επίσης τις απόλυτα εφικτές λύσεις που υπάρχουν, ώστε, όπως επισήμανε, αυτό το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικά αναγκαίο έργο να υλοποιηθεί.