Υποτονικό το κλίμα στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές

on .

FOITHTIKES EKLOGES GIANNENA 18 5 22

• Στις κάλπες για ν’ αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων επέστρεψαν χθες μετά από τρία χρόνια οι φοιτητές στα ΑΕΙ της χώρας.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, παρόλο που το κλίμα σε σχέση με το παρελθόν υπήρξε υποτονικό, σε αρκετές Σχολές η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες κρίνεται ικανοποιητική. Η διαδικασία κύλησε σχετικά ομαλά χωρίς να σημειωθούν προβλήματα.

Όσο για την έναρξη και τη λήξη της ψηφοφορίας, οι ώρες διαφοροποιήθηκαν από τμήμα σε τμήμα. Αλλού οι κάλπες έκλεισαν στις 7.30 μ.μ., αλλού στις 8.30 μ.μ, οπότε τα αποτελέσματα στις σχολές που ψήφισαν αρκετοί φοιτητές, η καταμέτρηση των ψήφων θα αργούσε να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα στη Φιλολογία Ιωαννίνων σε σύνολο 70 ψηφισάντων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 29 ψήφους, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. 28 και η Σπουδαστική Σοσιαλιστική Πάλη 6.

Στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών ψήφισαν 133 φοιτητές.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 38 ψήφους, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. 36 και η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη 35. Στο Μηχανικών Επιστήμης Υλικών ψήφισαν 108 φοιτητές. Η Π.Κ.Σ. έλαβε 47 ψήφους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 25, οι Αγωνιστικές Κινήσεις 16 και λοιπές παρατάξεις 12. Στο τμήμα Επιστήμης της Τέχνης ψήφισαν μόλις 19 φοιτητές, εκ των οποίων 8 στήριξαν την Π.Κ.Σ και 5 λοιπές παρατάξεις, 4 ήταν τα άκυρα και 2 τα λευκά.

Στο Παιδαγωγικό Δημοτικής, ψήφισαν 149. Έλαβαν ΠΚΣ 71, ΔΑΠ 25, ΣΣΠ 23, λοιπά 18. Μπορεί οι φοιτητικές εκλογές να μην αποσπούν όπως στο παρελθόν το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας, ωστόσο η εικόνα με τις παρατάξεις να στήνουν τραπεζάκι έξω από τα εκλογικά κέντρα και η προσέλευση των φοιτητών, προκειμένου να υποστηρίξουν την παράταξη που τους εμπνέει θύμισε προ κορωνοϊού εποχές και άλλο ένα δείγμα της επιστροφής στην κανονικότητα.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ