Σπύρος Ριζόπουλος: «Για μένα ο Καχριμάνης είναι ήδη ένοχος…»

on .

RIZOPOYLOS 20 4 2022

Μπορεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο να μην έκρινε ακόμα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας σχετικά με απευθείας αναθέσεις υποθέσεων σε δικηγόρο – εξωτερική συνεργάτη, ωστόσο για τον επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρο Ριζόπουλο ο Αλ. Καχριμάνης «είναι ήδη ένοχος», όπως δήλωσε χθες!

«Μπορεί να είμαι σκληρός αλλά δεν περιμένω καμία απόφαση γιατί η ζημιά από την υπόθεση αυτή είναι ανεπανόρθωτη. Σε μια χώρα που οι πολίτες είναι έτσι κι αλλιώς δύσπιστοι απέναντι σε όσους τους εκπροσωπούν πολιτικά έρχεται και η απαξίωση της δημόσιας διοίκησης με απόλυτη ευθύνη του κ. Καχριμάνη», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Ο ίδιος έβαλε στο κάδρο των ευθυνών, πέραν του Περιφερειάρχη, και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση αλλά και το νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας, Δημήτρη Σιώλο, οι οποίοι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «εν γνώσει τους στις 28 Ιουλίου του 2021 λειτούργησαν κουτοπόνηρα προσπαθώντας να εγκλωβίσουν συνειδητά το Περιφερειακό Συμβούλιο με μια απόφαση που έδινε αναδρομικά τη δυνατότητα στον Περιφερειάρχη να επιλέγει τους δικηγόρους με τους οποίους ήθελε να συνεργαστεί μέσω αναθέσεων από την Οικονομική Επιτροπή. Μια απόφαση που δεν χρειαζόταν παρά μόνο για να καλυφτεί πολιτικά ο κ. Καχριμάνης».

Ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που ζούμε σήμερα είναι η αποθέωση της απαξίωσης ενός πολιτικού οργάνου λόγω του μείγματος ανοησίας, κουτοπονηριάς και αλαζονείας που απορρέει από τα πολλά χρόνια στην καρέκλα. Το μοντέλο αυτό έχει σαπίσει σήμερα κι όποιος δεν το βλέπει έχει κι αυτός ευθύνη».

Η επόμενη θητεία

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου και με αφορμή τη συνεδρίαση της ΠΕΔ όπου θίχτηκε το ζήτημα των βαλτωμένων έργων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ο κ. Ριζόπουλος έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου σε όσους θελήσουν να είναι εκ νέου υποψήφιοι δήμαρχοι, λέγοντας ότι ήδη από το 2020 είχε ζητήσει αλλαγή πλεύσης του προϋπολογισμού στην Περιφέρεια, λόγω της πανδημίας, και των προκλήσεων που θα καλούνταν να αντιμετωπίσει η αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια.

«Οι δήμαρχοι που έχουν συμβιβαστεί με τον τρόπο διαχείρισης των πόρων στη λογική Καχριμάνη, των απευθείας αναθέσεων και των αναθέσεων έργων με στόμα χωρίς εξασφαλισμένους πόρους, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πια να προσφέρουν τίποτα στον τόπο», τόνισε.

Νωρίτερα, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της παράταξης, Δημήτρης Παππάς, αναφέρθηκε στο νομικό σκέλος της παραπομπής του Περιφερειάρχη στο Πειθαρχικό.

Όπως εξήγησε, η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος αφορά στην ανάθεση σειράς υποθέσεων της Περιφέρειας σε σχέση με το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, τους ΣΜΑ κ.α. σε δικηγόρους άλλους από αυτούς που έχει έμμισθους, καθώς και στον τρόπο με τον αυτό αυτοί αμείβονται.

Σχολίασε δε, ότι η άποψη που εξέφρασε ο  κ. Καχριμάνης, ότι «έπραξε τα πρέποντα για τα συμφέροντα της Ηπείρου», δεν στέκει διότι «τα πρέποντα περιγράφονται αναλυτικά στους νόμους για την αυτοδιοίκηση και ρυθμίζονται από την αρχή της διαφάνειας».