Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μία ανορθωτική πανστρατιά!

on .

GATSIOS KON

«Η Ελλάδα σήμερα δε χρειάζεται στην εξουσία έναν απλό διαχειριστή, όσο ευπρόσωπος και λογικός κι αν είναι αυτός. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο, κάτι πολύ πιο δυνατό. Τα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά της και οι κίνδυνοι που την απειλούν δημιουργούν την ανάγκη για μία πολιτική δύναμη που θα δράσει καταλυτικά προς έναν συνολικό αναπροσανατολισμό της πορείας της χώρας και προς μία επαναστατική ανατροπή στον προβληματικό και αδιέξοδο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η κοινωνία μας».

Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρ. Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κων. Γάτσιος σε ενδιαφέρον άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», με τίτλο «Για την ανόρθωση της χώρας – Με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ». 

Σε άλλο σημείο ο Γιαννιώτης καθηγητής επισημαίνει με έμφαση: «Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας το να θέτεις μεγαλεπήβολους στόχους μοιάζει λίγο οπερετικό. Η πολύ κακή εμπειρία της χώρας από πρόσφατες ανεύθυνες, καταστροφικές διακυβερνήσεις, κυρίως των περιόδων 2004-2009 και 2015-2019, έχει δημιουργήσει ένα είδος ιδιότυπου μιθριδατισμού στο εκλογικό σώμα, το οποίο τείνει να αισθάνεται ανακούφιση και εφησυχασμό με οποιαδήποτε πολιτική εξουσία δείχνει να είναι περισσότερο λογική και λιγότερο ανεύθυνη από εκείνους που έδρασαν στα προηγούμενα χρόνια. Όμως, αυτό είναι λάθος. Ο εφησυχασμός είναι μία παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσουμε. Η χώρα βρίσκεται εδώ και δεκαετίες σε μία διαδικασία αργής και σταθερής παρακμής που όλο και βαθαίνει. Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η ιστορική αδράνεια θα είναι καταστροφική και ότι η χώρα χρειάζεται μία ανορθωτική δύναμη που θα ανατινάξει εκ θεμελίων ό,τι είναι νοσηρό και διαβρωμένο. Μία ανορθωτική δύναμη που θα εξυγιάνει τις αρνητικές πλευρές της κοινωνικής μας πραγματικότητας και που θα αναδείξει και θα ενισχύσει τις θετικές και τις ελπιδοφόρες, οι οποίες ναι μεν υπάρχουν παντού αλλά χειμάζονται και περιορίζονται από τη σήψη ή την απαισιοδοξία. 

»Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μία ανορθωτική πανστρατιά. Η οργάνωση αυτής της πανστρατιάς θα πρέπει να είναι ο ρόλος και η αποστολή του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες δεκαετίες».