Η Περιφερειακή Αρχή υπόλογη για τη νομιμότητα των εισηγήσεων!

on .

ZAPSAS GIORGOS

• Από τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργο Ζάψα ήρθε η πρώτη επίσημη αντίδραση για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και όλων των μελών της.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση που αφορά απευθείας αναθέσεις υποθέσεων σε δικηγόρους, για την οποία με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας κατέληξε στην παραπομπή της Οικονομικής Επιτροπής, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Όπως προκύπτει από την απόφαση, οι εξηγήσεις για την αναγκαιότητα ανάθεσης υποθέσεων σε εξωτερικούς δικηγόρους λόγω φόρτου εργασίας των έμμισθων της Περιφέρειας, δεν ήταν επαρκείς. Ο Γ. Ζάψας με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι χθες παρέλαβε το επίσημο έγγραφο πειθαρχικής δίωξής του (το οποίο και κοινοποιεί), καθώς μετέχει ως εκπρόσωπος της δεύτερης σε δύναμη περιφερειακής παράταξης στην Οικονομική Επιτροπή, αναμένοντας την τοποθέτηση του βασικού πολιτικά υπευθύνου για την πειθαρχική δίωξη, δηλαδή του Προέδρου της Επιτροπής και Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Όπως τονίζει στη δήλωσή του «με τη συμμετοχή μου στην εν λόγω Επιτροπή υποστήριξα πάντοτε το δημόσιο συμφέρον, έχοντας εμπιστοσύνη στην Υπηρεσία και ότι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής καλούνται να αποφασίσουν με όρους πολιτικούς για την σκοπιμότητα έργων επ’ ωφελεία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε κάθε περίπτωση η πάγια θέση μας είναι ότι στις Επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου εισάγονται θέματα των οποίων τη νομιμότητα των εισηγήσεων και του παραγόμενου αποτελέσματος εγγυάται η περιφερειακή Αρχή και με αυτό το σκεπτικό θα αντικρούσω την πειθαρχική δίωξή μου».