Διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Σε διψήφια νούμερα κινείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα και με δυο νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν χθες βράδυ.
Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. λαμβάνει ποσοστό 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5% (διαφορά 11,4 μονάδες). Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 9,6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το Μέρα 25 με 3,3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 13,8%, με 1 στους 10 ψηφοφόρους να δηλώνει αναποφάσιστος.
Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει μόλις 16%.
Η έξαρση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη, που την αξιολογεί πλέον το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, σε ποσοστό 38%, έναντι 28% της ακρίβειας, που είχε καταγραφεί ως νούμερο ένα πρόβλημα τον Οκτώβριο.
Η δημοσκόπηση της Pulse
Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 11%. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 10%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 3%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, άλλο κόμμα 7,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 9,5%
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40%, ακολουθεί ο «κανένας» με 32%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24%. 
Στην ερώτηση «αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα σε εκείνους που εργάζονται στην εκπαίδευση, την εστίαση, τα μέσα μεταφοράς κλπ.», το 52% του δείγματος απαντά «σίγουρα ναι».
Αντίθετα, κατά της υποχρεωτικότητας είναι το 20% των ερωτηθέντων.
Για το αν θα πρέπει να εφαρμοστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους, το 56% των πολιτών απάντησε σίγουρα ή μάλλον ναι, το 30% μάλλον ή σίγουρα όχι και το 14% ΔΓ/ΔΑ.