Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Θέλω το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας…

on .

ANDROYLAKHS

• Την αναγκαιότητα η παράταξη να είναι πολιτικά αυτόνομη τόνισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες το πρωί σε πολιτική συγκέντρωση στα Γιάννενα, παρουσία στελεχών, μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ που έσπευσαν να τον ακούσουν.
Κατά την ομιλία του χαρακτήρισε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση «μικροδιαχειριστές», εκτιμώντας ότι «το πολιτικό σύστημα και κυρίως τα δύο κόμματα που έχουν την εναλλαγή στην εξουσία τα τελευταία χρόνια, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν κανένα όραμα, κανένα στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα».
Όσον αφορά το διακύβευμα των εκλογών της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Να σπάσουμε το φόβο και να πούμε όποιος δε θέλει τον Μητσοτάκη, ας έρθει μαζί μας να αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνουμε. Να έχει μια εναλλακτική η χώρα, προοδευτική, ρεαλιστική, πραγματικά ελπιδοφόρα. Αυτή είναι προσωπική μου προσπάθεια, δεν είναι να γίνω αρχηγός ενός μικρού κόμματος. Θέλω το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας…».
Βάζοντας το περίγραμμα της υποψηφιότητάς του, ο κ. Ανδρουλάκης σκιαγράφησε τα χαρακτηριστικά μιας «πράσινης σοσιαλδημοκρατίας, με βαθύ οικολογικό πρόσημο, της σοσιαλδημοκρατίας της αειφορίας, που θα κάνει τον άνθρωπο να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και έτσι να προστατεύει και τον ίδιο».