Τρία έργα σε Γιάννενα - Χρυσοβίτσα στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

on .

PETSAS PERIFEREIA

• Με ανακοινώσεις για την ένταξη τριών έργων στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»– δύο στο Δήμο Ιωαννιτών και ένα στο Δήμο Μετσόβου- συνόδευσε τη χθεσινή του επίσκεψη στα Γιάννενα ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Συγκεκριμένα όπως τόνισε πρόκειται για έργα με έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα που «αλλάζουν την όψη των τοπικών κοινωνιών και βελτιώνουν στην πράξη, το παρόν και το μέλλον των κατοίκων».
Τα δύο από τα έργα αφορούν παρεμβάσεις για τη βελτίωση αγροτικών δρόμων συνολικού μήκους 44 χιλιομέτρων και το τρίτο τη διαχείριση απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:
- Έργο στο Δήμο Ιωαννιτών ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων.
- Έργο στο Δήμο Ιωαννιτών διαχείρισης απορριμμάτων, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.
- Έργο στο Δήμο Μετσόβου, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση αγροτικών οδών συνολικού μήκους 28 χιλιομέτρων: 21,5 χιλιόμετρα στην Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, 3 χιλιόμετρα στην Τ.Κ. Μικρού Περιστερίου και 3,5 χιλιόμετρα στη Δ.Κ. Μετσόβου.
Ήδη όπως είπε ο κ. Πέτσας οι δύο νέες εντάξεις του Δήμου Ιωαννιτών προστίθενται στα ήδη ενταγμένα σε προηγούμενη φάση έργα στο πρόγραμμα «Αντώνη Τρίτσης», ήτοι: α) του έργου αστικής αναζωογόνησης για την ανάπλαση, προϋπολογισμού 7,16 εκατ. ευρώ (ΑΤ06) και β) του έργου προσεισμικού ελέγχου στις σχολικές μονάδες του Δήμου, προϋπολογισμού 51.253 ευρώ (ΑΤ11).
Στην Περιφέρεια
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε χθες τόσο την Περιφέρεια, όσο και το Δήμο Ιωαννιτών.
Στη συνάντηση – σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια υπήρξε αλληλοενημέρωση με τον Περιφερειάρχη για διάφορα ζητήματα. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αλ. Καχριμάνης ανέφερε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν γενικότερα την Ήπειρο, με τον Αν. Υπουργό να προσθέτει ότι δόθηκε έμφαση στα αναπτυξιακά ζητήματα, είτε αφορούν δράσεις αστικής αναζωογόνησης, είτε θέματα οδοποιίας. Τέλος συμπλήρωσε ότι θα επακολουθήσει επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο για να δρομολογηθούν κάποια πράγματα, παραπέμποντας για ανακοινώσεις στις επόμενες ημέρες.
Στο Δήμο Ιωαννιτών
Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ και στη σύσκεψη που ακολούθησε, πέραν της ανακοίνωσης της ένταξης των δύο πραναφερόμενων έργων, συζητήθηκε επίσης η δρομολόγηση και άλλων –που έχει προτεραιοποιήσει η Δημοτική Αρχή– με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών και τις συνέργειες που μπορούν να γίνουν και με άλλα Προγράμματα. Συζητήθηκε, ακόμη, η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης μέσω μίας έκτακτης συμπληρωματικής ΚΑΠ, καθώς και η ενίσχυση των Δήμων με εξειδικευμένο προσωπικό.
Ο κ. Πέτσας τόνισε τη σημασία που έχουν τα έργα που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων, έργα αναπτυξιακά που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα, αλλά και έργα που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ενισχύουν την «πράσινη» ταυτότητα της περιοχής. «Θέλουμε να μιλάμε πάντα με πράξεις και όχι με λόγια. Και αυτό ακριβώς κάνουμε», επισήμανε ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας: «Ένα έργο αγροτικής οδοποιίας –για παράδειγμα– μπορεί να μην λέει πολλά για κάποιον στην Επικράτεια, είναι όμως πολύ σημαντικό για τον αγρότη του πρωτογενούς τομέα που θέλει να πάει στο χωράφι του, για τον νέο που θέλει να μείνει και να εργαστεί στον τόπο του, για τον κτηνοτρόφο που θέλει να πάει στο κοπάδι του».
Στις συναντήσεις συμμετείχε, επίσης, η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.