Ημερίδα τη Δευτέρα στα Γιάννενα για τα χρηματοδοτικά προγράμματα στους ΟΤΑ

on .

PETSAS STELIOS

l Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου, με θέμα τα «Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού», θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Δευτέρα στα Γιάννενα (στο ξενοδοχείο «Du Lac»), παρουσία του αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.
Στόχος της ημερίδας που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και κάθε μία από τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.) της χώρας, είναι η έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία των Ο.Τ.Α., για την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.
Οι κύριες παρεμβάσεις στην ημερίδα θα αφορούν:
- Το ΕΣΠΑ 2021-2027 και τις ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
- Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρει στην Τ.Α.
- Τα Έργα και τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που ενδιαφέρουν την Τ.Α.
- Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις λοιπές δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών
Το πρόγραμμα
Στην ημερίδα που θα ξεκινήσει στις 9.15 το πρωί, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στύλιος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ενώ ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΕΤΑΑ Δημ. Μαραβέλιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπυρίδων Σπυρίδων, θα μιλήσουν για τους στόχους της ημερίδας, τις δράσεις και το ρόλο της ΕΕΤΑΑ.
Για το ΕΣΠΑ 2021-2027 θα μιλήσουν οι: Ιωάννης Φίρμπας, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ και Δημήτρης Φακίτσας, Προϊστάμενος Ε.Υ.Θ.Υ.
Για τις Προτεραιότητες ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής - Πρόγραμμα Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή οι: Γιώργος Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής και Νίκος Μαμαλούγκας, Προϊστάμενος Τομέα Περιβάλλοντος ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Για τις Δράσεις ΕΚΤ και Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Χρήστος Κύρκογλου, Προϊστάμενος Μονάδας Β΄ ΕΥΣΕΚΤ.
Για τις προτεραιότητες και τους πόρους του νέου Περιφερειακού Προγράμματος θα μιλήσει εκπρόσωπος ΕΥΔ ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) ως αναπτυξιακό εργαλείο θα μιλήσει ο Κοσμάς Σιδηρόπουλος, Στέλεχος ΕΕΤΑΑ – ΜΟΔ.
Για τις δράσεις «Πράσινου Ταμείου» θα μιλήσει ο Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου.
Για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης η Έφη Κυρίτση, Προϊσταμένη Μονάδας Δημοσίων Υποδομών και Παρεμβάσεων της Υ.Ε.Ε. ΠΑΑ 2014-2020.
Για το Ταμείο Ανάκαμψης και Τοπ. Αυτοδιοίκηση ο Γιάννης Γούπιος, Διευθυντής Οικ. Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Περιβάλλοντος , της ΕΕΤΑΑ.
Για τις δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης στο Περιβάλλον θα μιλήσει η Αυγή Βάσση, Επικεφαλής Γραφείου Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος.