Στον Πρόεδρο της Βουλής επιδόθηκε χθες η Έκθεση της ΕΕΤΤ για το 2020

on .

BOND

• Την Έκθεση πεπραγμένων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το 2020, επέδωσε χθες στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Πρόεδρος της Αρχής, καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος. Το 2020 αποτέλεσε έτος ορόσημο, δεδομένου ότι συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την έναρξη της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Όπως ανέφερε ο κ. Μασσέλος το 2020 συντελέστηκε ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας με τη χορήγηση ραδιοφάσματος για την ανάπτυξη δικτύων κινητών επικοινωνιών 5G. Οι καινοτόμες αυτές υπηρεσίες θα διαμορφώσουν νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις προς όφελος της εθνικής οικονομίας, βελτιώνοντας παράλληλα την καθημερινότητα των καταναλωτών. Η σχετική διαγωνιστική διαδικασία απέφερε στον κρατικό προϋπολογισμό 372,26 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, η ΕΕΤΤ, όπως συμπλήρωσε ο κ. Μασσέλος, με τις ρυθμιστικές και εποπτικές – ελεγκτικές δράσεις της και παρεμβάσεις σε θέματα ανταγωνισμού, διασφάλισε την εύρυθμη λειτουργία των αγορών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.