Η πειθώ «γιατρικό» για την πανδημία!

on .

TASOYLAS BOYLH BHMA 3 11 21

• Το πραγματικό πρόβλημα που δρα ανασταλτικά στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, ανέλυσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε παρέμβαση που έκανε σε ημερίδα που διοργανώθηκε χθες από τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με το θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και της προαγωγής του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID19».

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη πειθούς, ώστε να αντιμετωπιστεί η ακατάσχετη παραπληροφόρηση και οι αντιεπιστημονικές απόψεις που είναι παράλογες και επικίνδυνες.
Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε συγκεκριμένα στην ομιλία του ότι στην εποχή της ακατάσχετης παραπληροφόρησης, «η πειστικότητα είναι ένα από τα πολύ σοβαρά ζητούμενα και εάν τη φέρει κανείς στο επίπεδο της σημερινής μας ημερίδας θα καταλάβει ότι είναι ένα από τα μεγάλα “γιατρικά” που θα μας λύσει αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στις σοβαρές παθήσεις και στον δαίμονα που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους 22 μήνες, δηλαδή την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και σε ένα σωρό υποθέσεις που αφορούν την κοινωνική μας συμπεριφορά».
Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε «παρήγορη, ενθαρρυντική και αισιόδοξη την παρουσία τόσων διακεκριμένων επιστημόνων, την παρουσία σύσσωμης της εκπροσώπησης του λαού διά των βουλευτών όλων των κομμάτων σ’ αυτήν την προσπάθεια, για ν’ ανακαλύψουμε όχι κάποιο χημικό κατασκεύασμα, όχι κάποιο άλλο επίτευγμα της επιστήμης, αλλά ένα τεράστιο επίτευγμα της λογικής, την πειθώ, την πειστικότητα».
Εκτός από τον Γιαννιώτη Πρόεδρο της Βουλής μίλησαν επίσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε νέα έκκληση για να εμβολιαστούν «όσοι ακόμη το σκέφτονται», προσθέτοντας ακόμη «ότι η πρόληψη παραμένει το μεγάλο κλειδί για την πόρτα της υγείας».
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι η αποστολή του μηνύματος sms είναι μια πολύ καλή πρακτική. «Εμείς θα βρίσκουμε τον πολίτη, στέλνοντάς του το μήνυμα βάσει των ειδικών συνθηκών για εξετάσεις που πρέπει να κάνει και το ίδιο sms ουσιαστικά θα διαμορφώνει και τις συνθήκες του παραπεμπτικού».
Τέλος ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι η πραγματοποίηση της ημερίδας «είναι μια πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται για πρώτη φορά από τη Βουλή των Ελλήνων» και πως «η προσπάθειά μας εμφορείται σε όλη την έκταση από την ανάγκη για μείωση της λεγόμενης “ασύμμετρης ενημέρωσης”».