Η «Ενότητα Πολιτών» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τεχνών του δρόμου

on .

ENOTHTA

• Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο, η ομάδα πολιτισμού της παράταξης «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», με επικεφαλής τον πρ. δήμαρχο Θ. Μπέγκα, αποφάσισε να συμμετέχει με τη διοργάνωση εκδήλωσης το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως και τις 15:00 στον πεζόδρομο Μελανίδη και σε τμήμα της Μ. Αγγέλου.
Στόχος των εκδηλώσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να εκφραστεί η αναγκαιότητα της ύπαρξης της Τέχνης στο δημόσιο χώρο και η επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό, μέσα σε ένα φυσικό πλαίσιο που διαφέρει από αυτό των παραδοσιακών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες σχεδόν απ’ όλο το φάσμα των τεχνών οι οποίοι ασχολούνται με το θέατρο, την μουσική, το χορό, την ποίηση, τα εικαστικά, τις μιμήσεις, την αφήγηση κ.α.
Πρόσκληση συμμετοχής
Για την πρωτοβουλία αυτή μίλησε χθες το μέλος της παράταξης και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Είναι μια πρωτοβουλία με ένα ξεκάθαρο και απλό στόχο γιατί αν δεν είχαμε τους εκφραστές της τέχνης οι πόλεις μας θα ήταν περισσότερο μουντές, μονότονες και σκοτεινές».
Από τη μεριά του ο Θοδωρής Γκόγκος, μέλος κι αυτός της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που έρχεται μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια για το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, προσκαλώντας όσους καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6942054305.
«Το όραμά μας είναι τα Γιάννενα να αποτελέσουν μια ανοιχτή πόλη, στην τέχνη, τον πολιτισμό αλλά και τις ιδέες. Είναι μια ευκαιρία να στηρίξουμε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο δημόσιο χώρο», είπε κλείνοντας ο κ. Γκόγκος.