Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις γυναικοκτονίες

on .

GYNAIKOKTONIA SYRIZA

• Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Γυναικοκτονία, το ‘ανύπαρκτο’ έγκλημα» θα πραγματοποιήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του  ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα «Κ. Κατσάρη» (Παρασκευοπούλου 4) της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.
Στην εκδήλωση θα γίνει συζήτηση για τα πρόσφατα περιστατικά γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και  τα κενά της νομοθεσίας τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής που αφήνουν απροστάτευτες τις γυναίκες – θύματα και διαρκώς εκτεθειμένες στην απειλή της κλιμακούμενης έμφυλης, ενδοσυντροφικής και ενδοοικογενειακής βίας που συχνά καταλήγει σε δολοφονίες. 
Ομιλήτριες θα είναι είναι η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, βουλευτής  Ιωαννίνων, αν. Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Στέφου, δημοσιογράφος, Λίλα Σουλελέ, δικηγόρος, υπ. τομέα Δικαιοσύνης - Δικαιωμάτων Ν.Ε Ιωαννίνων  ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Χήτου, δ. υπάλληλος, υπ. τομέα Φεμινιστικής πολιτικής – φύλου της Ν.Ε Iωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ. 
Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Σάββας Δημητριάδης, συντονιστής της Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.