Παιδαγωγικό πρόγραμμα αθλητισμού για τους μαθητές του Δ. Ιωαννιτών

on .

EYAGGELOY FILIPPOS

• Ύψιστη τιμή για την πόλη μας, αλλά και παράδειγμα προς μίμηση προς όλους χαρακτήρισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Φίλιππος Ευαγγέλου το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Γιαννιώτης κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή αυτή τη σημαντική διάκριση, πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δημιουργία ενός παιδαγωγικού προγράμματος τύπου project διαθεματικής προσέγγισης (ενταγμένο και στο νέο μάθημα: «Εργαστήρια δεξιοτήτων»), με γενικό θεματικό άξονα: «Οι αξίες & τα οφέλη του αθλητισμού», το οποίο να εφαρμοστεί στη νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών.

Κυρίαρχο ρόλο στο πρόγραμμα αυτό θα παίξουν ο φετινός Ολυμπιονίκης καθώς και όλοι εκείνοι οι Γιαννιώτες αθλητές, που έχουν διακριθεί σε προηγούμενες Ολυμπιάδες και παγκόσμια πρωταθλήματα. Όπως σημείωσε ο κ. Ευαγγέλου, «πρόκειται για μια πρωτοποριακή και ωφέλιμη πρόταση αφού από τη μια πλευρά με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτούμε ότι τιμούμε όχι πρόσκαιρα αλλά με διάρκεια τους διακριθέντες αθλητές και από την άλλη προκύπτουν πολλαπλά παιδαγωγικά οφέλη για τους μαθητές του Δήμου μας.

Παράλληλα, μέσα από αυτό το πρόγραμμα μπορούμε, έμμεσα, να στηρίξουμε τους διακριθέντες αθλητές και οικονομικά – ορίζοντάς τους ως συνεργάτες του Δήμου Ιωαννιτών με ανάθεση έργου στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος – έτσι ώστε να συνεχίσουν ανεμπόδιστα να προπονούνται για τις επόμενες διακρίσεις τους».