Τηλεοπτικό σήμα και για μη μόνιμους κατοίκους σε ορεινές περιοχές

on .

THLEORASH THLEKONTROL

• Συνεχίζονται τα προβλήματα με το τηλεοπτικό σήμα σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, με αποτέλεσμα ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννης να επαναφέρει το θέμα στη Βουλή.

Μετά από συνεργασία που είχε με Προέδρους και κατοίκους πολλών Τοπικών Κοινοτήτων, με ερώτησή του στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη, ζητά να καλύπτονται τηλεοπτικά και οι μη μόνιμοι κάτοικοι των «λευκών περιοχών», δηλαδή περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.

Ο Γιαννιώτης βουλευτής μεταξύ άλλων, σημειώνει στην ερώτησή του ότι τα τελευταία χρόνια περισσότερες από 3.000 «λευκές περιοχές» σε όλη την Ελλάδα, εντάχθηκαν σε έργο δημόσιας επιχορήγησης για την απόκτηση εξοπλισμού, που θα εξασφάλιζε την πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονταν ορεινές Κοινότητες Δήμων του Ν. Ιωαννίνων, όπως των Δήμων Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας και άλλων. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε προηγούμενες ερωτήσεις του σχετικά με την καθολική τηλεοπτική κάλυψη, με τον υπουργό Κ. Πιερρακάκη να απαντά επισυνάπτοντας έγγραφα της Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων σύμφωνα με τα οποία, αιτήματα μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών, που διατηρούν κύρια, μόνιμη και πραγματική κατοικία σε μια από τις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.

Ωστόσο, ο Στ. Καλογιάννης επισημαίνει ότι σε πολλές Τοπικές Κοινότητες Δήμων του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, ιδίως των ορεινών, οι μόνιμοι κάτοικοι είναι πλέον πολύ λίγοι, ενώ οι μη μόνιμοι (επισκέπτες, παραθεριστές, κλπ) είναι πολύ περισσότεροι.

Για τον λόγο αυτό, ο Γιαννιώτης βουλευτής επανέρχεται στο θέμα και ρωτά τoν Υπουργό εάν προτίθεται να προωθήσει ρύθμιση που να επιτρέπει, υπό προϋποθέσεις, την υποβολή αιτήσεων και από μη μόνιμους κατοίκους των «λευκών περιοχών», ώστε να αποκτήσουν και αυτοί πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.