ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ο εμβολιασμός εργαλείο κοινωνικής αλληλεγγύης

on .

TASOYLAS

• Η καινούρια πεζογέφυρα που συνδέει τη νέα πτέρυγα 50 θέσεων Μ.Ε.Θ. με τα χειρουργεία του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» εγκαινιάστηκε χθες από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.
Η πεζογέφυρα μήκους 125 μέτρων, η οποία συμπληρώνεται από ασθενοφόρο ανελκυστήρα, αποτελεί στο σύνολό της δωρεά της Βουλής προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ακολουθεί και ολοκληρώνει τη δωρεά των 50 θέσεων της σύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο ίδιο νοσοκομείο, η δωρεά της οποίας προηγήθηκε από τη Βουλή ως συμβολή στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της πανδημίας.
«Αυτή η πεζογέφυρα ας είναι η πεζογέφυρα της ελπίδας που θα δικαιωθεί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τασούλας στη δήλωσή του. «Μιας ελπίδας ενός ασθενούς που θέλει να γίνει καλά, μιας ελπίδας ενός λαού –και τολμώ να πω κι ενός κόσμου– που θέλει να ξεφύγει από αυτή την πανδημία. Και για να ξεφύγουμε από αυτή την πανδημία, κάνουμε όλοι το καθήκον μας. Η Βουλή, το κράτος, ο λαός, η κοινωνία των πολιτών, η Εκκλησία, οι πάντες. Κι αυτή τη στιγμή, επιτρέψτε μου, με όση αξιοπιστία μπορώ να διαθέσω, να σας πω ότι όχημα αυτής της ελπίδας είναι η κοινωνική αλληλεγγύη. Και εργαλείο κοινωνικής αλληλεγγύης, άφοβο και ανεμπόδιστο και άπλετο και άφθονο, είναι ο εμβολιασμός. Αυτή την ελπίδα τη χτίζουμε μέσα από τον εμβολιασμό, για να μη χρειαστεί να νιώσει ο άνθρωπος, ο συνάνθρωπος, την άλλη ελπίδα, πηγαίνοντας στη Μ.Ε.Θ. ή στο χειρουργείο.

Για να μη χρειαστεί να νιώσει αυτή την ελπίδα, που κι αυτή τη δημιουργούμε, την προστατεύουμε και την κατοχυρώνουμε».
Παράλληλα, ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση όλων των πτερύγων της Βουλής για τις ιδιαίτερα σημαντικές αυτές δωρεές επισημαίνοντας: «Έχω συνεννοηθεί με τους Αντιπροέδρους της Βουλής να συνεχίσουμε την προσφορά προς το Σύστημα Υγείας και το έχω πει στον Υπουργό Υγείας. Και θα το συνεχίσουμε, ώστε το Σύστημα Υγείας να είναι ακόμα πιο θωρακισμένο μετά την περιπέτεια, τη δοκιμασία αυτή.

Αλλά για να μπορέσουμε, επαναλαμβάνω, να μη χρειαστούμε ούτε τη Μ.Ε.Θ. ούτε οποιαδήποτε άλλη δομή υγείας, τα πράγματα, ευτυχώς πια, είναι απλούστατα: Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ!».
Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γιώργος Μυλωνάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» κ. Θανάσης Γιάνναρης, ο Διοικητής του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» κ. Σωκράτης Μητσιάδης και στελέχη του νοσοκομείου.