«Γεμάτο» το τριήμερο του Κ. Καραμανλή στο Πωγώνι!

on .

karamanlis pezoporia

• Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη περιήγηση του Κώστα Καραμανλή στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων, καθώς ο πρ. πρωθυπουργός και η συνοδεία του, φίλοι και συνεργάτες, αναχωρούν για την Αθήνα.

Μετά το Ζαγόρι, όπου επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στη Μονή Ρογκοβού, ο κ. Καραμανλής βρέθηκε σε έναν τόπο που γνωρίζειπολύ καλά καθώς τον επισκέπτεται συνεχώς εδώ και 25 χρόνια, από το μακρινό πλέον 1996, όταν ήταν ακόμα αρραβωνιασμένος με τη Νατάσα Παζαΐτη.

Ο λόγος για το Πωγώνι και τα ακριτικά χωριά του. Εξάλλου, μόνιμη έδρα του πρ. πρωθυπουργού είναι, ως γνωστον, ο ξενώνας του Χριστόφορου Κωσταρά στο παραδοσιακό χωριό Δολό όπου και διαμένει όταν επισκέπτεται την περιοχή.

Ο Κ. Καραμανλής περιηγήθηκε αρχικά σε χωριά του Άνω Πωγωνίου, ενώ χθες βρέθηκε σε Πωγωνιανή, Δρυμάδες και χωριά του Κάτω Πωγωνίου όπως το Ζάβροχο, η Χαραυγή κ.α., ενώ διέσχισε πεζή και το δάσος της Μπούνας.

Το μεσημέρι μάλιστα συνέφαγε υπαίθρια με κτηνοτρόφους της περιοχής στη «Μεγάλη Ράχη» Πωγωνιανής με τους οποίους έχει αποκτήσει φιλικούς δεσμούς όλα αυτά τα χρόνια που επισκέπτεται το Πωγώνι.