Στις εγκαταστάσεις της Natech ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος

on .

AMYRAS

• Τις εγκαταστάσεις της Natech στα Γιάννενα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθ. Ναυρόζογλου και άλλους εκπροσώπους της εταιρίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν εκτενώς στις δυνατότητες και στις προκλήσεις της δημιουργίας hub καινοτομίας που θα μεταμορφώσει τα Γιάννενα σε data lake city καθώς και στη σημασία δραστηριοποίησης ελληνικών εταιριών τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή. Τονίστηκαν, επίσης, τα προβλήματα υποδομών ίντερνετ των τεχνολογικών επιχειρήσεων καθώς και η ανάγκη παροχής κινήτρων στους νέους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ώστε να μένουν στην πόλη.
Ανέπτυξαν, ακόμη, θέματα εξαγωγής των τεχνολογικών λύσεων της εταιρίας, το βήμα δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων της Natech στην καρδιά της fintech κοινότητας στη Γερμανία, καθώς και κοινών μελλοντικών δράσεων για την προώθηση της ελληνικής καινοτομίας στην Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή. Αναφέρθηκαν και στην μελλοντική αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ιωαννίνων και Ντύσσελντορφ που αναμένεται να διευκολύνει την εξωστρέφεια των εταιριών καθώς και στη διευκόλυνση συμμετοχής ελληνικών εταιριών σε διαγωνισμούς δημοσίου και στην προώθησή τους από ελληνικούς φορείς στο εξωτερικό.