Με νέο… προσωπείο εμφανίστηκε χθες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου

on .

DHMHTRIOY DHMHTRHS

• Προσπάθεια… αποσυγκόλλησης από τον ισχυρό κορμό εξουσίας του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, επεχείρησε κάπως όψιμα να κάνει χθες ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου.
Κατά την διάρκεια «ειδικής» συνέντευξης Τύπου είπε – και τι δεν είπε (!) - ο κ. Δημητρίου με την συμπλήρωση δύο χρόνων θητείας στο περιφερειακό συμβούλιο… κατακεραυνώνοντας τον Περιφερειάρχη, με τον ισχυρισμό ότι αρχικά είχε την άποψη «της συνδιαμόρφωσης απόψεων και προτάσεων για το κοινό καλό των Ηπειρωτών και της Ηπείρου»! Στη συνέχεια όμως εξαπέλυσε δριμύτατο «κατηγορώ» κατά Αλ. Καχριμάνη με… ομοβροντίες του τύπου ότι: «…Δυστυχώς, η Περιφερειακή αρχή οδηγεί την Ήπειρο χέρι χέρι με την κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό στον κάθε τομέα αλλά πάντα με την λογική, του βλέποντας και κάνοντας. Ο ίδιος προσωπικά ο κος Περιφερειάρχης, δεν έχει αντιληφθεί την σημαντικότητα των στιγμών αλλά και την ιδιαιτερότητα της εποχής, δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας εξυπνότερους ή ειδικότερους αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί μόνη της η Περιφερειακή αρχή να οδηγήσει την Ήπειρο εκεί που της αξίζει, δεν μπορεί να συνεχίζει μια Περιφερειακή αρχή να λειτουργεί το 2021 με τις λογικές άλλων εποχών…».
Καμιά συνεργασία…
Σε άλλο σημείο ο κ. Δημητρίου αναφέρει για τον Αλ. Καχριμάνη: «…Πότε συνομίλησε σοβαρά με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας για ένα πλαίσιο συνεργασίας τέτοιο που θα δώσει μια άλλη αναπτυξιακή προοπτική στην επιχειρηματικότητα που θα υπάρχουν προτάσεις για τον κάθε κλάδο και όχι μόνο για κλάδους που απασχολούν τον Περιφερειάρχη (λόγω καταγωγής ή εμμονής) που και για να είμαστε ειλικρινείς, κλάδους που φαίνεται να στηρίζει και να πολυδιαφημίζει, δεν φαίνεται να σπρώχνουν την Ήπειρο μπροστά.
»Αυτό φάνηκε και από τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις στο επίπεδο εξαγωγών που η Περιφερειακή αρχή θεωρεί ότι πάμε πολύ καλά, αλλά τα τελευταία στοιχεία κυρίως για τις εξαγωγές μας έδειξαν ότι χωρίς τις πέντε μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής, θα καταγράφαμε το απόλυτο ΜΗΔΕΝ.
»Άλλο ένα τρανό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, γνωρίζει άραγε κανείς τον προγραμματισμό της διάθεσης των 30 εκατ. ή και αυτά θα δοθούν ανάλογα με τη ζήτηση και την πελατειακή εξυπηρέτηση των Δημάρχων της Ηπείρου…».
«Έχασε από τα αποδυτήρια…»
Κατά τον επικεφαλής της παράταξης Ήπειρος Όλον «η Περιφερειακή αρχή που εμείς από την αρχή της θητείας μας προσπαθήσαμε να στηρίξουμε για το καλό της Ηπείρου έχει χάσει από τα αποδυτήρια σε πολλά πεδία, προσπαθεί με φωτοβολίδες να πάρει λάμψη αλλά όπως καλά γνωρίζετε, τα βεγγαλικά διαρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα, ούτε καν λεπτά.
»Προγράμματα έχουν βαλτώσει πάνω από ένα (1) και ενάμιση χρόνο, επιλέξιμες επιχειρήσεις δεν μπορούν ξεκινήσουν, υλοποιήσιμα projects έχουν να λάβουν χρήματα πάνω από ενάμιση χρόνο, ενώ και το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας για την επιχειρηματικότητα έχει πληρώσει σήμερα περίπου 12 εκατομμύρια από τα 45 με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ζητούν εκ νέου από τους επιλέξιμους, φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες αφού αυτές που είχαν καταθέσει έχουν λήξει λόγω των καθυστερήσεων στους ελέγχους….».
Τον… κοροϊδεύουν!
Ο Δημ. Δημητρίου κάλεσε την Περιφερειακή αρχή έστω και τώρα να ακούσει το σύνολο του περιφερειακού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι «όλοι κάτι έχουν να πουν, κάτι να προτείνουν, να συνομιλήσει σοβαρά με όλους του επίσημους φορείς και από κοινού να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν, μπορεί να τον κορόιδεψε όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο Περιφερειάρχης ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης αλλά τον κοροϊδεύει από ότι φαίνεται και ίσως χειρότερα και ο σημερινός Υπουργός Υποδομών της ΝΔ ο κος Καραμανλής, είδατε εσείς κάποια έντονη διαμαρτυρία προς αυτόν, προς τη Κυβέρνηση; Προφανώς και όχι, μάλλον δυσκολεύεται λόγω επωνύμου του Υπουργού ο κος Περιφερειάρχης και πρέπει να το ξεπεράσει, διότι δεν χάνει ο ίδιος, αλλά η Ήπειρος.
»Όπως με την περίπτωση του Ταμείου Ανάκαμψης που η Ήπειρος σχεδόν απουσιάζει, οι Βρυξέλες σίγουρα απορούν αν υπάρχουμε και ο πρωθυπουργός δήλωσε στην χωρίς εξήγηση επίσκεψή του στα Ιωάννινα ότι επιθυμία του είναι να έχουμε εντάξεις για τη Ήπειρο, τίποτε παραπάνω. Με επιθυμίες και ευχές του Πρωθυπουργού δεν θα πάμε πιο πάνω θα μείνουμε πάλι στάσιμοι.
»Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη της Περιφερειακής αρχής μας εμπαίζει, όπως με το Γιάννενα –Κακαβιά που όχι μόνο πήρε άκυρο αλλά χρόνια τώρα επιχειρήσεις υπό ίδρυση αλλά και υπό αναβάθμιση δεν μπορούν να προχωρήσουν, με δεδομένο ότι δεν τους επιτρέπεται αφού εκκρεμεί ο σχεδιασμός της Ιόνιας οδού και η τελική χάραξη και έτσι, επενδύσεις χάνονται και ακυρώνονται».
Επίθεση σε Κ. Μητσοτάκη
Μετά την επίθεση κατά του Αλ. Καχριμάνη, ο Δ. Δημητρίου έστρεψε τα πυρά του στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, αναφέροντας μεταξύ πολλών άλλων ότι «Είναι μια εποχή που πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι η Ήπειρος δεν είναι μια περιοχή ιθαγενών που θα έρχεται ο εκάστοτε φύλαρχος όπως στην περίπτωση του κου Μητσοτάκη, που εμφανίστηκε μόνο για λίγες ώρες χωρίς κανείς να γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης, που δεν συνομίλησε με τους επίσημους φορείς, παρά μόνο έκανε κομματική προπαγάνδα και επικοινωνιακή φιέστα με το MEGA εμβολιαστικό κέντρο αλλά και τις επισκέψεις σε εταιρία υψηλής τεχνολογίας, αγνοώντας επιδεικτικά εταιρίες Γιαννιωτών όπως ΝΑTECH,TERRACOM, ΝΙΚΙ LTD και άλλες, που επιχειρούν χρόνια στα Ιωάννινα, ανήκουν σε Γιαννιώτες επιχειρηματίες και εξάγουν τεχνολογία σε όλο τον κόσμο….».
Κλείνοντας την συνέντευξή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου εμφανίστηκε υπερκομματικός (!) απευθύνοντας γενικό προσκλητήριο λέγοντας ότι… «είναι η ώρα που όλοι μαζί θα πρέπει να πορευτούμε με βάση τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας και όχι με τα κομματικά μας συμφέροντα..».