Ενίσχυση των ΟΤΑ ζήτησε ο Χρήστος Ντακαλέτσης

on .

petsas

• Συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε στο γραφείο του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Δωδώνης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Χρήστος Ντακαλέτσης.

Ο κ. Ντακαλέτσης επικέντρωσε στην υλοποίηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως εξήγησε σε σχέση με το λεγόμενο «πλαφόν» της χρηματοδοτικής ενίσχυσης του προγράμματος ο Δήμος Δωδώνης, για διαφορά μερικών δεκάδων κατοίκων ανάμεσα στον πραγματικό πληθυσμό του και την απογραφή του 2011, ανήκοντας στους ΟΤΑ με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, υπάγεται στην Κατηγορία 6, με προβλεπόμενο όριο χρηματοδότησης τα 6 εκατ. ευρώ, αντί των 12 εκατ. ευρώ της Κατηγορίας 5 που περιλαμβάνει Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

Έτσι, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχει ωριμάσει η παρούσα δημοτική αρχή υπερβαίνει το συγκεκριμένο πλαφόν για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα.

Ο κ. Ντακαλέτσης ζήτησε επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών ενίσχυσης των Δήμων με στελεχιακό δυναμικό, με την ολοκλήρωση της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω της τελευταίας προκήρυξης του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον κ. Πέτσα να ανακοινώνει το σχεδιασμό μιας νέας προκήρυξης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους της επικράτειας, το αμέσως προσεχές διάστημα.