ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

on .

KAXRIMANHS

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ, Περιφερειάρχης Ηπείρου
Ο εμβολιασμός φέρνει το χαρμόσυνο νέο…
• «Η νέα καθημερινότητα δεν αλλοιώνει το νόημα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, Αντίθετα, η αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, αποτελεί πράξη ευθύνης και ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας», τονίζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στο Πασχαλινό του μήνυμα και συμπληρώνει, μεταξύ άλλων: «Σήμερα στρέφουμε τα βλέμματά μας σε εκείνους που νοσηλεύονται. Συμμετέχουμε στον πόνο όσων θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα. Ευχαριστούμε και στηρίζουμε όλους εκείνους που δίνουν την πολύμηνη μάχη στα νοσοκομεία, στις δομές Υγείας και σε άλλες υπηρεσίες παρέχοντας ιατρική και παντός άλλου βοήθεια στους ασθενείς. Γνωρίζουμε ότι όλοι αυτοί βιώνουν έναν «Γολγοθά». Ο Εμβολιασμός φέρνει το χαρμόσυνο νέο ότι η «Ανάσταση» της κοινωνικής και οικονομικής κανονικότητας είναι πολύ κοντά…».
ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ, Δήμαρχος Ιωαννίνων
Η ελπίδα βρίσκεται δίπλα μας…

• «Θα γιορτάσουμε για μια ακόμα φορά με αυστηρούς περιορισμούς. Και αυτό είναι δυσάρεστο για όλους μας, μα τίποτε δεν είναι πιο δυσάρεστο από την απώλεια ζωής των συνανθρώπων μας», τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, αναφέροντας σε άλλο σημείο ότι «ο φόβος για το αβέβαιο και το απρόβλεπτο αύριο, μπορεί να μετατραπεί με την Ανάσταση σε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Η ελπίδα αυτή βρίσκεται πια δίπλα μας. Ο μαζικός εμβολιασμός σύντομα θα μας απαλλάξει από τις συνέπειες του θανατηφόρου ιού και θα ανοίξει ξανά το δρόμο της ζωής…».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΛΙΑΚΟΣ, Δήμαρχος Ζίτσας
Το Πάσχα ας φωτίσει τις καρδιές όλων μας…
• «Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα, ας φωτίσει τις καρδιές όλων μας και ας αποτελέσει ανεξάντλητη πηγή δύναμης για τους προσωπικούς και συλλογικούς μας αγώνες», τονίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται. Όλοι οι πολίτες βιώνουμε ο καθένας το δικό του «Γολγοθά». Η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας μας δώσει δύναμη για τη δική μας ανάσταση…».
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ, Δήμαρχος Πωγωνίου
Αναμένουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης…
• «Με τις καρδιές μας γεμάτες προσμονή κι ελπίδα, αναμένουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου που θα φέρει μαζί του Ανάσταση ψυχής», τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης, σημειώνοντας σε άλλο σημείο ότι: «Το φετινό Πάσχα θα είναι επίσης δύσκολο αφού η πανδημία θα μας κρατήσει πάλι μακριά από τις οικογένειές μας και από αγαπημένα μας πρόσωπα. Ελπίζω κι εύχομαι να είναι το τελευταίο Πάσχα που θα περάσουμε μακριά τους…».
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ, Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων
Ν’ ανάψει η φλόγα του Αγίου Φωτός αληθινά…

• «Στο πλαίσιο της πανδημίας που βιώνουμε, μπορεί οι εκκλησίες μας να μη γεμίσουν, μπορεί οι οικογένειες να μην ενωθούν όπως άλλοτε σε μεγάλα τραπέζια χαράς, όμως το μήνυμα της Ανάστασης και η σημασία του «περάσματος» από τον θάνατο στη ζωή, από το σκοτάδι στο φως και από την καταστροφή στην ελπίδα - ειδικά φέτος-είναι πιο δυνατά από ποτέ», τονίζει, μεταξύ άλλων στο πασχαλινό μήνυμά του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, προσθέτοντας ότι «μας δίνεται η ευκαιρία να ανάψει η φλόγα του Αγίου Φωτός αληθινά, αυθόρμητα και αγνά μέσα στις ψυχές μας…».
ΧΡ. ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗΣ, Δήμαρχος Δωδώνης, Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου
Παρόντες οι Δήμοι και την επόμενη μέρα…

• «Η φετινή Ανάσταση του Κυρίου νοηματοδοτείται από την ελπίδα απαλλαγής της ανθρωπότητας από αυτό τον αόρατο εχθρό, ο οποίος έχει ήδη προλάβει να στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Η «ανάσταση» για το σύγχρονο κόσμο περνάει μέσα από την επιτυχία του τιτάνιου εγχειρήματος των εμβολιασμών, στο οποίο πρέπει να συμμετέχουμε όλοι και χωρίς κανέναν ενδοιασμό», τονίζει μεταξύ άλλων, στο πασχαλινό μήνυμά του ο Δήμαρχος Δωδώνης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης. Ως εκπρόσωπος των Δήμων της Ηπείρου επισημαίνει τον καθοριστικό βαθμό συμμετοχής της Α’ βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ως τώρα διαχείριση της πανδημίας, σημειώνοντας ότι «παρόντες θα είμαστε οι Δήμοι και την επόμενη μέρα που θα αρχίσουμε να μετράμε τις πραγματικές πληγές που άφησε πίσω της η πανδημία στην κοινωνία, στην οικονομία, στον περίγυρό μας, άμεσο και λίγο μακρύτερο».
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι…

• «Τις Άγιες Ημέρες που διανύουμε, η κορύφωση του Θείου Δράματος και η Ανάσταση του Κυρίου στέλνουν διαχρονικά, μήνυμα νίκης της Ζωής επί του Θανάτου, αναπτερώνοντας τις ελπίδες μας για νίκη ενάντια σε κάθε απειλή και για σύντομη επάνοδο σε μια ασφαλή ζωή», τονίζει στο πασχαλινό μήνυμά του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, σημειώνοντας ακόμη ότι «συνεχίζουμε να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, μεγαλώνοντας και κάνοντας πιο ισχυρή την αλυσίδα αλληλεγγύης που μας ενώνει…»
ΜΑΡΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΦΑΛΑ, Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ.
Ένα βήμα πριν νικήσουμε την πανδημία…

• «Η δύναμη της πίστης, η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι μηνύματα πιο επίκαιρα από ποτέ. Το ισχυρό τους νόημα αποκτά στις μέρες μας την πραγματική του ουσία», τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα και προσθέτει: «Φέτος η Ανάσταση του Κυρίου μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να αφήσουμε πίσω μας το δύσκολο χρόνο που προηγήθηκε. Ένα βήμα πριν να νικήσουμε την πανδημία, ένα βήμα πιο κοντά στους αγαπημένους μας ανθρώπους. Ας προστατέψουμε τη ζωή, κάνοντας πράξη το μήνυμα της Αναστάσεως…».