Επίσκεψη–περιοδεία στα Γιάννενα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρου

on .

floros kaxrimanis

• Επίσκεψη στην Ήπειρο, πραγματοποίησε χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.
Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Περιφέρειας - στρατιωτικών υπηρεσιών με αναφορές στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι αναφορές σε ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τον Περιφερειάρχη να προσφέρει στον Στρατηγό, τον Διοικητή της Α΄ Στρατιάς Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα και στον Διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Χρήστο Σιόρεντα βιβλία που έχει εκδώσει η Περιφέρεια στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού.

Στο Δημαρχείο
Η ενίσχυση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν το βασικό θέμα που συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε ο Διοικητής ΓΕΕΘΑ με τον Δήμαρχο Μωϋσή Ελισάφ.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση, εστίασε στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.«Βασικό πεδίο που μας απασχολεί αυτό το διάστημα είναι ο εμβολιασμός και η αντιμετώπιση του Covid-19. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, με τη βοήθεια όλων των παραγόντων της Πολιτείας θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε απ΄ αυτό το βάσανο και να προχωρήσουμε μπροστά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά για να στείλει και ένα γενικότερο μήνυμα: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις με την δραστηριότητα και τις δράσεις τους εξασφαλίζουν την εδαφική κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία και εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας συμβάλλοντας στην ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».