Σύσκεψη εργασίας του δημάρχου Φιλιατών με τον βουλευτή Μ. Κάτση

on .

katsis

• Το δημαρχείο Φιλιατών επισκέφτηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτσης, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με το Δήμαρχο Σπύρο Παππά, για σειρά θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, το πιο κρίσιμο από τα ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, και απασχολεί όχι μόνο τον Δήμο Φιλιατών, αλλά εκατοντάδες Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται από την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), η οποία αφορά την εκτέλεση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Ο Μ. Κάτσης χαρακτήρισε αυθαίρετο και άδικο το πληθυσμιακό όριο των 10.000 κατοίκων για τον καθορισμό της χρηματοδότησης νέων έργων, καθώς δεν μπορεί ένας Δήμος με 9.100 κατοίκους, όπως αυτός των Φιλιατών, να έχει ανώτατο όριο συνολικής χρηματοδότησης τα 6.000.000 €, ενώ ένας Δήμος με 10.000 κατοίκους να έχει 12.000.000€ αντίστοιχα, τη στιγμή μάλιστα που στον υπολογισμό των κονδυλίων συνυπολογίζονται και έργα που μεταφέρθηκαν από το προηγούμενο πρόγραμμα Φιλόδημος.
Το δεύτερο μεγάλο θέμα που συζητήθηκε, είναι αυτό των ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση για τις λαϊκές αγορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητά την κατάργηση όλων των διατάξεων που οδηγούν στην κατάρρευση το θεσμό των λαϊκών αγορών, ενώ παράλληλα διεκδικεί την ενίσχυση των παραγωγών, τη στήριξη των εισοδημάτων τους, και τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων τους.
Τέλος στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα των δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν πρόσφατα στη Θεσπρωτία, και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από το λάθος χαρακτηρισμό ολόκληρων περιοχών, ακόμη και αγροτικών δρόμων ή και επαρχιακού οδικού δικτύου.