Γιατί εξαιρούνται από το επίδομα οι αστυνομικοί της παραμεθορίου;

on .

ENOSH ASTYNOMIKON PAPATSIMPAS 11 4 21

• Αν και πρόκειται για ακριτικούς Νομούς, όπου η πάσης φύσεως εισαγόμενη εγκληματικότητα είναι αυξημένη (παράνομη μετανάστευση, διακίνηση ναρκωτικών κ.α.), οι αστυνομικοί εξαιρούνται από τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου!

Το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά την κοινή συνεδρίαση των Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κέρκυρας και Φλώρινας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γ. Παπατσίμπα. Φυσικά δεν πρόκειται για ένα θέμα που προέκυψε τώρα.

Το επίδομα παραμεθορίου αποτελεί πάγιο αίτημα των αστυνομικών και πολλές φορές έχει αναδειχθεί με διάφορες παρεμβάσεις από τις Ενώσεις, ευαισθητοποιώντας τους βουλευτές της Ν.Δ., τότε αντιπολίτευσης, οι οποίοι ασκώντας τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο είχαν προβεί από την πλευρά τους στην κατάθεση σχετικών επερωτήσεων στη Βουλή, υπερτονίζοντας την αδικία που υφίστανται οι αστυνομικοί υπηρετούν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο.

Όμως, όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις, «παρά την κυβερνητική αλλαγή, τον Ιούλιο του 2019, έως και σήμερα ουδεμία πρόθεση θεσμοθέτησης του αιτήματός μας εκ μέρους της νέας διακυβέρνησης, έχει υπάρξει, με αποτέλεσμα για εμάς τους Έλληνες Αστυνομικούς της Ελληνοαλβανικής μεθορίου τα δεδομένα να παραμένουν τα ίδια.

Εξακολουθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες προστασίας των συνόρων από παράνομη μετανάστευση, λαθρεμπόριο και λοιπές εγκληματικές δραστηριότητες και βεβαίως συνεχίζουμε να βιώνουμε την άνιση επιδοματική μεταχείριση». Κλείνοντας απαιτούν από τους βουλευτές και την Κυβέρνηση να τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, δρομολογώντας τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών με την επέκταση των νομοθετικών ρυθμίσεων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Πρόεδροι Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Βασ. Νάκος, Ιωαννίνων Ανέστης Κωνσταντινίδης, Καστοριάς Ιωάννης Σπυρίδης, Κέρκυρας Νικ. Μποζίκης και Φλώρινας Ι. Μουρατίδης.