Με 14 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

on .

DHMOSKOPHSH GKALOP

• Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου και παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 37,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3%, το ΚΙΝΑΛ 6,1%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 2,9%.
Σύμφωνα με την έρευνα το 51% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, ενώ γενικότερα για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας το ποσοστό ικανοποίησης πέφτει στο 43%.
Ένα χρόνο μετά την πανδημία, οι πολίτες έχουν θετική γνώμη για το έργο και τη στάση, πρωτίστως, των γιατρών και νοσηλευτών σε ποσοστό 91%. Και ακολουθούν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, για τον οποίο εκφράζουν θετική γνώμη σε ποσοστό 65% και η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων (56%).
Ακόμη το 67% των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα μας θα έπρεπε να αγοράσει εμβόλια και από την Ρωσία, και από την Κίνα, κάνοντας διμερείς συμφωνίες, όπως έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.