«Αλληλέγγυοι» του Κουφοντίνα χτύπησαν τον... Γιώργο Αμυρά!

on .

GRAFEIO AMYRA SYNTHMATA 25 2 21

• Tον γύρο της χώρας έκανε χθες η τελείως αναίτια επίθεση αγνώστων στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά που βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο κ. Αμυράς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τους βανδαλισμούς καταδίκασαν τόσο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Οι δράστες, αφού παραβίασαν την πόρτα της εισόδου, μπήκαν στο γραφείο του Υφυπουργού, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Δωδώνης αρ. 5, στον δεύτερο όροφο και έγραψαν στους τοίχους συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ παράλληλα προκάλεσαν φθορές σε έπιπλα και τοίχους, σκόρπισαν έγγραφα κι έφτασαν στο σημείο να ξεφουσκώσουν ακόμα και τα λάστιχα από το ποδήλατό του!
Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν λίγο πριν από τις 9 το πρωί και ξεκίνησε έρευνα. Το πολιτικό γραφείο του κ. Αμυρα βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων, στην οδό Δωδώνης 5 στον 2ο όροφο. Τα συνθήματα και η υπογραφή των αγνώστων κατευθύνουν τις υποψίες προς τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
 Η αντίδραση Αμυρά
Κάνοντας γνωστή τη χθεσινή επίθεση στο γραφείο του ο Γ. Αμυράς υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ότι δεν φοβάται, ούτε εκβιάζεται με πράξεις βίας. Πιο αναλυτικά, γράφει τα ακόλουθα: «Σήμερα (σ.σ. χθες) τα ξημερώματα κάποιοι που αυτοαποκαλούνται «αγωνιστές», αλλά στην πραγματικότητα είναι φασίστες, διέρρηξαν το πολιτικό γραφείο μου στα Ιωάννινα, προκάλεσαν βανδαλισμούς και έγραψαν συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου σε ισόβια δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα. Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις επιθέσεις των υποστηρικτών της τρομοκρατίας. Το Κράτος Δικαίου δεν εκβιάζεται από όσους χρησιμοποιούν βία. Σιγά μην φοβηθούμε τους τραμπούκους».
Κλείνοντας, ο κ. Αμυράς δεν παραλείπει να σημειώσει ότι οι διαρρήκτες «έκαναν ζημιές σε όλους τους χώρους του γραφείου και από το μίσος τους δεν γλίτωσαν ούτε τα λάστιχα του ποδηλάτου μου»...
 Κυβερνητική καταδίκη
Την επίθεση στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος καταδίκασε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής χαρακτηριστικά: «Τραμπούκοι, υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα, επιτέθηκαν στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά στα Γιάννενα και προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές. Οι συνεχείς επιθέσεις τους δεν τρομοκρατούν κανέναν. Ας το αντιληφθούν μια και καλή ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το μόνο που κάνουν με τις τραμπούκικες ενέργειές τους είναι να προκαλούν το αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών».
Mε τον Υφυπουργό επικοινώνησε χθες και ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράστασή του για τους βανδαλισμούς που υπέστη το γραφείο του.
 Ο Δήμος Ιωαννιτών
Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε χθες και ο Δήμος Ιωαννιτών καταδικάζοντας με τη σειρά του την επίθεση που έγινε στα γραφεία του Γιώργου Αμυρά. «Τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με την Δημοκρατία. Πλήττουν τη Δημοκρατία», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμος, ενώ παράλληλα εκφράζει την συμπαράστασή του στον βουλευτή του Νομού και την πεποίθηση ότι «τέτοιες ενέργειες πρέπει να τύχουν καθολικής καταδίκης. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ