Με 14,5 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Προβάδισμα 14,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για το Open, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 15-18 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 στο όριο του 3%.
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», το 41% των ερωτηθέντων απάντησε Κυριάκο Μητσοτάκη και το 21% Αλέξη Τσίπρα. Το 33% δεν τάχθηκε με κανέναν από τους δυο πολιτικούς, ενώ το 6% δεν απάντησε.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 51% δηλώνει όχι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός στην πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια», με το 49% να δηλώνει ικανοποιημένο. Για την Αττική, τα ανάλογα ποσοστά είναι 61% και 39%.
Ικανοποιημένο από την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού δηλώνει το 48%, έναντι 40% που δηλώνει μη ικανοποιημένο, με τα ποσοστά πάντως ιδιαίτερα βελτιωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Ιανουαρίου.
Ακόμα το 53% συμφωνεί με την δημιουργία ομάδας προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αποτελούμενης από αστυνομικούς και το 86% θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει παραγραφή στα θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.