Ανατρέπεται το δημοκρατικό κεκτημένο των τελευταίων 50 ετών στα Πανεπιστήμια

on .

FOITHTES AGALMA PERIFEREIA
• «Το νομοσχέδιο που έχει συγγράψει η υπουργός Παιδείας με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης επιδιώκει να ανατρέψει το δημοκρατικό κεκτημένο των τελευταίων 50 χρόνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να καταπατήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος», τόνισε χθες στη Βουλή η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.
Για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας σημείωσε πως «η κυβέρνηση υψώνει -μεταφορικά και κυριολεκτικά- φραγμούς στην εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια, με σκοπό να στερήσει από 20.000 παιδιά την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, ήδη από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Πρόκειται περί αναλγησίας»! 
Όσον αφορά την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, υπογράμμισε τα εξής: «Αντί να προσλάβετε προσωπικό, αντί να αυξήσετε τις δαπάνες για τα εκπαίδευση και την έρευνα, αντί να ενισχύσετε τη φοιτητική μέριμνα, βάζετε συναγερμούς, φράχτες, κάμερες στα αμφιθέατρα, συστήματα παρακολούθησης, και προσλαμβάνετε αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς. Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία».