Ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ ζητά το ΚΙΝΑΛ

on .

 xristodoylakis

• Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό και «Χατζηκώστα» επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μαν. Χριστοδουλάκης.
Εκεί, συναντήθηκε με φορείς των εργαζομένων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και τις διοικήσεις τους, με τους οποίους συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, τα οποία σηκώνουν το βάρος της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή, τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ, ενώ ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την μάχη που δίνει με αυταπάρνηση.
Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, και τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας.
«Η πανδημία είναι παρούσα, και δυστυχώς, με τον υφιστάμενο ρυθμό εμβολιασμού, θα συνεχίσει να είναι για αρκετούς μήνες ακόμα. Χρειάζεται, έστω και τώρα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του στην πράξη, απάντηση στα ευχολόγια και την απαξίωση.
»Και σίγουρα, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας. Βασική αρχή, η αλλαγή της στρατηγικής των γενικών, οριζόντιων μέτρων καθολικής εφαρμογής. Μαζικά τεστ, ακριβή επιδημιολογικά δεδομένα, στεγανοποίηση νομών και εξειδικευμένα μέτρα με βάση τα δεδομένα αυτά. Έτσι, θα μπορεί η οικονομία να ανοίξει με όρους υγειονομικής ασφάλειας. Και να το κάνει μόνιμα και όχι με μπρος-πίσω που γεμίζουν τους πολίτες με αβεβαιότητα. Να τους δείξουμε ότι απέναντι στις διαρκείς κυβερνητικές παλινωδίες και ανακολουθίες, μπορεί να υπάρξει σχέδιο και προοπτική», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στα Γιάννενα.