ΚΚΕ και Εργατικό Κέντρο «ξιφουλκούν» κατά των μέτρων αποτροπής συνωστισμού!

on .

ergatiko

Σε μια περίοδο που γίνονται προσεκτικά βήματα για την επαναλειτουργία των σχολείων και της αγοράς, η οποία συνοδεύεται με μια έκδηλη ανησυχία για διασπορά του κορωνοϊού, που ήδη αποτυπώνεται και στη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι επιβαρυμένο την τελευταία εβδομάδα και στα Γιάννενα, το ΚΚΕ και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με χθεσινές τους ανακοινώσεις σπεύδουν να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν την απόφαση της ΕΛΑΣ για περιορισμό των συναθροίσεων μέχρι εκατό ατόμων, σε μια ακόμη προσπάθεια να αποτραπεί η διασπορά του ιού. 

Συγκεκριμένα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ιωαννίνων, ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στο αυριανό συλλαλητήριο που οργανώνουν αύριο στις 5 το απόγευμα έξω από την Περιφέρεια φοιτητικοί σύλλογοι κ.α., σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας ότι «η νέα απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων θα πέσει στο κενό».
Από την πλευρά του το μέλος της ΕΠ Ηπείρου- Κέρκυρας και Λευκάδας του ΚΚΕ Δημήτρης Πιτσιάβας σε χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση της ΕΛΑΣ για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, λέγοντας ότι αυτή «θα γίνει κουρελόχαρτο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα δείξουν την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς και των εκπαιδευτικών». Για σήμερα, ώρα 8.30 π.μ. καλεί τους σε συγκέντρωση έξω από την Εφορία τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και των χωριών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις που υφίστανται από την πανδημία του κορωνοϊού.