Ο Χρ. Γκόκας για τα προβλήματα του ντόπιου εμπορικού κόσμου

on .

gogas
• Σε ερώτηση του βουλευτή Άρτας του Κινήματος Αλλαγής Άρτας Χρήστου Γκόκα ο οποίος είχε μεταφέρει την αγωνία και την απόγνωση των εργαζομένων και των επαγγελματιών του εμπορικού κόσμου που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση μετά από τα συνεχιζόμενα απαγορευτικά και τη μέθοδο του «click away», απάντησε ο Υπουργός Ανάπτυξης.
Στην απάντησή του ο Αδ. Γεωργιάδης διαβίβασε σχετικά έγγραφα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, όπου, όπως τονίζει ο κ. Γκόκας, αποτυπώνεται και με νούμερα η πενιχρή στήριξη των επιχειρήσεων του Νομού Άρτας, ενώ η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ ενημερώνει τον βουλευτή για τα ποσά που διατέθηκαν, μέσω Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από την αρχή της πανδημίας, τα οποία έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει πρόβλεψη για ανατροφοδότηση των πόρων. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου τον πληροφορεί ότι ακολουθώντας τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας κατέφυγαν στο κλείσιμο των καταστημάτων και αργότερα στη μέθοδο του «click away», χωρίς όμως, όπως επισημαίνει ο ίδιος, να εξηγείται πώς θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτές τις μεθόδους οι μικρές επιχειρήσεις της περιφέρειας. 
Ο κ. Γκόκας κλείνοντας δηλώνει τη στήριξή του στα αιτήματα και τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου της Ηπείρου, όπως εκφράζονται στην Επιστολή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου, αλλά και στις θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.