Καθολική η υπεροχή Κ. Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα (52,7 - 24%)

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 18.6% από το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η διαφορά ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα είναι ακόμη μεγαλύτερη και φθάνει το 28,7%! Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το δεύτερο μέρος της οποίας μεταδόθηκε χθες. Συγκεκριμένα στην ερώτηση για τον καλύτερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 52,7% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, με ένα ποσοστό 23,3% να δηλώνει «δεν ξέρω». Στο μεταξύ, το 42,9% «βλέπει» εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2023. Παράλληλα, υψηλή συσπείρωση (81,7%) εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι 59,7% του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, στην ερώτηση με τι κριτήριο θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές το 31,3% προτάσσει την πορεία της οικονομίας, το 16,9% την διαχείριση της πανδημίας, το 14,4% την ιδεολογία και το 14,1% τα εθνικά θέματα.
Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν και για το τι πρέπει να γίνει με τις εκκλησίες το επόμενο διάστημα έως ότου μειωθούν αισθητά τα κρούσματα. Το 33,5% θεωρεί ότι οι ναοί πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί για τους πιστούς με μάσκες και αποστάσεις. Το 38,3% να γίνονται λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς ενώ το 26,1% θεωρεί ότι πρέπει να κλείσουν για όλους.
Το 47% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση θεωρεί ότι οι συνομιλίες της χώρας μας με την Τουρκία θα πρέπει να εμπεριέχουν μονάχα το θέμα των θαλασσίων συνόρων. Από την άλλη, το 29,7% αντιτίθεται στην έναρξη κάθε συνομιλίας ενώ το 18,7% εκτιμά ότι θα πρέπει να συζητήσουμε με τη γείτονα για όλα τα θέματα.
Σε ότι αφορά το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προστατεύσει τα ελληνικά συμφέροντα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα το 49,5% απάντησε αρνητικά, το 35,9% εν μέρει και το 12,6% θετικά.