ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

on .

NTAKALETSHS XRHSTOS 1TZAFEAS

M. ΕΛΙΣΑΦ, Δήμαρχος Ιωαννίνων:Μόνον με την αγάπη για τον άλλο μπορούμε να αποτρέψουμε τον Εφιάλτη…

• «...Ναι, είμαστε όλοι ΕΝΑ. Χρειάστηκε, όμως, ύστερα από τον αιματοβαμμένο 20ο αι. και άλλων τόσων αιμοσταγών περιφερειακών συγκρούσεων, να έρθει στις μέρες μας ο κορωνοϊός, για να βρει η προφητική εκείνη ρήση του Αποστόλου Παύλου την απόλυτη - και απόλυτα διευρυμένη - δικαίωσή της», τονίζει μεταξύ άλλων, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ. Και σε άλλο σημείο προσθέτει: «Διανύουμε μια δύσκολη, εφιαλτική περίοδο: Ως διάκονος της ιατρικής γνώριζα τη βασική αρχή: Καλή διάγνωση, αντίστοιχα καλό φάρμακο, καλό αποτέλεσμα. Όλα αυτά ανατράπηκαν. Η διάγνωση παραμένει. Το φάρμακο όμως δεν είναι κάπου εκεί στα ράφια των φαρμακείων και τελειώσαμε. Πρωτόγνωρο, όμως αληθινό: Το φάρμακο αυτή τη φορά είμαστε όλοι. Είναι η συλλογική συμπεριφορά μας. Κι αυτή δεν υπάρχει στα φαρμακεία. Μόνον με την αγάπη για τον άλλο, το μήνυμα δηλαδή των Χριστουγέννων, μπορούμε να αποτρέψουμε τον Εφιάλτη…».

Δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα»:
Το χαρμόσυνο μήνυμα των  Χριστουγέννων φέρει την ελπίδα…

• «Ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων βρίσκει τη χώρα μας στη δύνη της πανδημίας, αναγκάζοντάς μας να βιώσουμε το θαύμα της γέννησης του Χριστού υπό αυστηρούς περιορισμούς», αναφέρει στο μήνυμά της η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Α. Μπαρτζώκα. Και σημειώνει: «Το χαρμόσυνο όμως μήνυμα των Χριστουγέννων φέρει την ελπίδα και σηματοδοτεί τη λύτρωση όλου του ανθρώπινου γένους, δίνοντάς μας τη δύναμη και το κουράγιο να προσμένουμε πως γρήγορα θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας. Αυτά τα Χριστούγεννα ας μεταδώσουμε την αγάπη, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και ας σταθούμε εμπράκτως κοντά σ’ αυτούς που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ανάγκη…».

Δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023»:
Ας οπλιστούμε με υπομονή και ελπίδα για  να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις…

• «Τα Χριστούγεννα σημαίνουν και σηματοδοτούν πολλά πράγματα για τον καθένα μας, αλλά κυρίως, είναι ελπίδα. Ελπίδα που ακόμη και οι πιο δύσκολες στιγμές, δεν μπορούν να νικήσουν. Διότι η ταπεινή φάτνη, είναι ο φτωχότερος αλλά ενδοξότερος Θρόνος του σύμπαντος, όπου μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας και να φωτιστούμε», τονίζει στο μήνυμά της η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τ. Καλογιάννη. Και προσθέτει: «Ας προετοιμαστούμε με καθαρή συνείδηση και διαυγές πνεύμα και ας οπλιστούμε με υπομονή, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ελπίδα για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες….».

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ Δήμαρχος Πωγωνίου:
Αγάπη και αλληλεγγύη το νόημα των ημερών…

• Ευτυχισμένα και ευλογημένα Χριστούγεννα με Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία εύχεται ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων/νος Καψάλης και στο μήνυμά του τονίζει μεταξύ άλλων: «Τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν εν μέσω υγειονομικής κρίσης και θα τα βιώσουμε πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρέπει όμως να χάσουμε το νόημα και την ουσία των ημερών που είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη, αφού η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει μήνυμα ελπίδας και πίστης σε όλη την ανθρωπότητα. Με ταπεινότητα και απλότητα ας αναζητήσουμε το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων και ας αφήσουμε τα αγνά συναισθήματα να κατακλύσουν την πλάση».

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΖΑΦΕΑΣ Δήμαρχος Μετσόβου:
Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί
μπροστά με ελπίδα και αισιοδοξία…

• Τις πιο θερμές ευχές του για προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και προκοπή απευθύνει ο Δήμαρχος Μετσόβου Κων/νος Τζαφέας και στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Είμαστε λίγες ώρες πριν την Γέννηση του Θεανθρώπου και ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται σκληρά από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που μέρα με την μέρα μετατρέπεται και σε οικονομική με δυσβάστακτες για πολλούς συνέπειες. Τα προβλήματα και τις δυσκολίες που προέκυψαν θα τα αντιμετωπίσουμε αντλώντας δύναμη από το διαχρονικό μήνυμα της Γέννησής Του και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά με ελπίδα και αισιοδοξία για να κατακτήσουμε ασφαλείς και υγιείς το μέλλον, όπως μας αναλογεί και μας αξίζει…».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗΣ Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου:
Να στηρίξουμε την πανεθνική
προσπάθεια του εμβολιασμού…

• «Η ελπίδα και η αισιοδοξία που δημιουργεί η επιστήμη με το εμβόλιο κατά του covid-19, ας πάρει τη θέση του φόβου και του θανάτου που σημάδεψε τους τελευταίους μήνες της ζωής μας. Όλοι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο και μετέχουμε στα κοινά, οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε την πανεθνική προσπάθεια του εμβολιασμού, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους διστακτικούς συμπολίτες μας», τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτσης.
Και προσθέτει ότι: «από την πλευρά των Δήμων της Ηπείρου, δηλώνουμε πως είμαστε παρόντες και τώρα αλλά και σε κάθε δύσκολη μάχη, όπως υπήρξαμε ενεργά παρόντες από τον περασμένο Μάρτιο, όταν στη χώρα μας ενέσκηψε η υγειονομική κρίση…».

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ Δήμαρχος Πρέβεζας:
Ας κάνουμε όλοι μας εφέτος τα
σπίτια μας πηγή ελπίδας και σεβασμού…

• Καλά Χριστούγεννα σε όλους εύχεται ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, τονίζει: « Ας κάνουμε όλοι μας εφέτος τα σπίτια μας πηγή ελπίδας και σεβασμού και ας μετατρέψουμε τις εστίες μας σε ζεστή φλόγα και ασφαλή συνωστισμό αγάπης, ας ανυψώσουμε μαζί με τους λιγοστούς που θα εορτάσουμε μαζί τα σπιτικά μας σε «φάτνες ζωής» που θα νικήσουν τελικά το θάνατο και το σκοτάδι…».