ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Σε μια αλλόκοτη εποχή πανδημίας, η τέχνη μπορεί και να λυτρώνει

on .

tasoulas

• «Σε μια απροσδόκητα και παρατεταμένα αλλόκοτη εποχή πανδημίας, η τέχνη μπορεί και να λυτρώνει.

Όπως λυτρώνει και το εύλογο μήνυμα πως η σημερινή Ελλάδα μπορεί να εμπνέει ό,τι πιο σύγχρονο και αξιόλογο διαθέτει το δυναμικό της τέχνης». Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κων/νος Τασούλας με την ευκαιρία αναγγελίας του Πολιτιστικού Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης 2021 που θα πραγματοποιηθεί στο πρ. Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο Βουλής, κατά το διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2021. Ας σημειωθεί ότι για την υλοποίησή του συνεργάζονται η Βουλή των Ελλήνων και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.
Στη δήλωσή του ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κατά το περίφημο Συνέδριο Ειρήνης που πραγματοποιήθηκε από τους νικητές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Παρίσι, η Ελλάδα δεν διεκδίκησε μόνο εθνικά δίκαια, αλλά διεκδίκησε επ’ ευκαιρία του Συνεδρίου και να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα της χώρας, από την παραδοσιακή, στα μάτια του φιλότεχνου διεθνούς κοινού της Γαλλικής πρωτεύουσας. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1919, στην διάσημη γκαλερί La Boétie των Παρισίων εγκαινιάστηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο έκθεση 200 έργων ζωγραφικής και γλυπτικής της ‘‘Ομάδας Τέχνη’’, μιας ένωσης νέων Ελλήνων Καλλιτεχνών της εποχής, που χαρακτηρίστηκαν εκφραστές της πρωτοπορίας και του μοντερνισμού…».
Και σε άλλο σημείο ανέφερε: «Έναν αιώνα μετά, η Ελλάδα θυμάται εορταστικά και στοχαστικά τα 200 χρόνια από την επιτυχημένη επανάσταση του 1821, κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, που οδήγησε στην δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.
»Η Βουλή των Ελλήνων, που αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό από το 1844, μετέχει αυτών των εκδηλώσεων πολυποίκιλα. Εκδόσεις, συνέδρια, έρευνες και εκθέσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και κορυφώνονται στο εόρτιο έτος 2021…».