Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει τεράστιο κύρος για τους Έλληνες

on .

ntora tasoulas

• «Εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών λόγω πανδημίας, καταφέραμε, στη διάρκεια της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, να γεφυρώσουμε δύο αντίθετες έννοιες: τον εγκλεισμό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με όπλα μας την τεχνολογία και την επινοητικότητά μας».
Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλας, κατά τη συνάντηση που είχε στο Κοινοβούλιο, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Rik Daems.
Ο κ. Τασούλας, μαζί με την επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παρέστη στη συνάντηση, ενημέρωσαν τον κ. Daems για τις τελευταίες εξελίξεις ως προς την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τη στάση της Τουρκίας ως ευρωπαϊκό πρόβλημα που απειλεί τη σταθερότητά της και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος της.
Ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής καλωσορίζοντας τον κ. Daems, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τους Έλληνες, αλλά και για την παγκόσμια κοινή γνώμη, έχει τεράστιο κύρος κι όχι μόνο επειδή εκπροσωπείται εκεί ένας μεγάλος αριθμός κρατών, 47 στο σύνολο, που εκπροσωπούν πληθυσμό που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο, αλλά γιατί σε δύσκολες εποχές για τη χώρα μας, την περίοδο της χούντας, το Συμβούλιο της Ευρώπης δρομολόγησε διαδικασίες που υποβοήθησαν αφάνταστα στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, γιατί ήταν αβάσταχτο πλήγμα για τη δικτατορία ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν δέχτηκε να εκπροσωπείται σε αυτό η δικτατορική κυβέρνηση της Ελλάδας…».
Την ανάγκη το Συμβούλιο της Ευρώπης να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην Τουρκία και στη συνεχιζόμενη επιθετική στάση που επιδεικνύει όχι μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης, υπογράμμισε η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.