Δεύτερη δέσμη προτάσεων από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» για τον κορωνοϊό

on .

rizopoulos

• Δεύτερη δέσμη προτάσεων για τον κορωνοϊό κατέθεσε η περιφ. παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», ενώ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής Σπ. Ριζόπουλος, επέρριψε ευθύνες στην περιφερειακή αρχή για την προβληματική διαχείριση της πανδημίας, όπως τη χαρακτήρισε, ζητώντας την παραίτηση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, των Αντιπεριφερειαρχών Αγνής Νάκου, και Κ. Σιαράβα, καθώς και της συμβούλου Στ. Τσιάρα.
Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσαν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» περιλαμβάνεται η ανάγκη ενεργοποίησης του λογαριασμού για τον κορωνοϊό. Επίσης κέντρα εμβολιασμού, ένα σε κάθε Περιφέρεια που όφειλε να προετοιμάσει το κεντρικό κράτος.
Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ο κ. Ριζόπουλος είναι οι όροι και η λειτουργία επανεξέτασης των χρωματικών ζωνών. Και ανέφερε ότι τα Γιάννενα θα πρέπει να επανεξετάζονται κάθε Σάββατο.
Για την εστίαση και τον τουρισμό που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, πρότεινε να γίνει αναστολή υλοποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της εστίασης και οι ξενοδόχοι, ενώ για το πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σημείωσε πως υλοποιείται με το λάθος τρόπο. Υποστήριξε πως θα μπορούσαν να δοθούν ποσά από 5 ως 7 χιλιάδες ευρώ σε επιχειρήσεις και πρότεινε ακόμα να υπάρξουν απευθείας αναθέσεις στους λογιστές της περιοχής για να προστρέξουν όσοι δηλώνουν παραγωγή στον πρωτογενή τομέα, να ανοίξουν ΑΦΜ και να προβλεφθεί ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης αγροτικών επιχειρήσεων.
Για τον τουρισμό, πρότεινε να μείνει στην άκρη η τουριστική προβολή της περιοχής και να ξεκινήσει παράλληλη καμπάνια που θα αναδείξει την καθαρότητα της περιοχής μας, έστω και αν αυτό γίνει ανταγωνιστικά προς τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.
Όσον αφορά την Πολιτική Προστασία ανέφερε ότι πρέπει να προσλάβει ειδικό σύμβουλο για την επόμενη μέρα, διαχωρίζοντας το μάνατζμεντ υγείας και να προσκληθεί στη διαδικασία αυτή και όποιος ιδιώτης το επιθυμεί.