Στην «Ελληνική Λύση» τα ζητήματα των στρατιωτικών

on .

stratiotikoi

• Με τον βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Κων/νο Χήτα και με κλιμάκιο του κόμματος που επισκέφτηκε τα Γιάννενα συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου.
Κατά την συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν τα κύρια θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς ειδικά αυτή την περίοδο όπως η απασχόλησή τους στην κατασκευή Κέντρων Μεταναστών εν μέσω επιφυλακής, η αποζημίωση για νυχτερινή απασχόληση που αν και την προβλέπει ο Νόμος δεν δίνεται ούτε και από την τωρινή κυβέρνηση, όλα τα προβλήματα των στρατιωτικών εν μέσω επιφυλακής διαρκείας και πολλά άλλα θέματα.
Παράλληλα δόθηκε υπόμνημα της Ένωσης για όλα τα θέματα (Μισθολόγιο-Συντάξεις-Μάχιμη πενταετία- ημερήσια αποζημίωση-Αμετάθετο με την συμπλήρωση 25ετίας-ωράριο εργασίας κ.α).
Τέλος κατά την συνάντηση συζητήθηκαν και τοπικά θέματα με κύρια την μοριοδότηση της φρουράς Ιωαννίνων Πωγωνίου που παραμένει στο 1/3 της φρουράς Αθηνών και το 1/6 της φρουράς Καστοριάς, το επίδομα παραμεθορίου και την εμπλοκή στρατιωτικών στην Ήπειρο σε υπηρεσίες σε Κέντρα Μεταναστών.