Η παρουσία των «Οριζόντων Ηπείρου» ένα χρόνο στο Περιφ. Συμβούλιο

on .

ORIZONTES HPEIROY RIZOPOYLOS SHMA

• Πιο ισχυρή μετά και την ανασυγκρότηση των διοικητικών της οργάνων, είναι η παράταξη των «Οριζόντων Ηπείρου», τόνισε χθες ο επικεφαλής της κ. Σπυρίδων Ριζόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την αναλυτική παρουσίαση του απολογισμού έργου της παράταξης της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.
Τον επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» προλόγισε ο συντονιστής της παράταξης κ. Μιχάλης Νάτσης.
Ο κ. Ριζόπουλος με την άδεια των παριστάμενων στα γραφεία της παράταξης, δημοσιογράφων και τεχνικών, έβγαλε τη μάσκα του χαρακτηρίζοντάς την ως ό,τι πιο απεχθές θα μπορούσε να κατασκευάσει το ανθρώπινο είδος, ωστόσο τόνισε πως οφείλουμε να τη χρησιμοποιούμε όλοι γιατί έτσι δείχνουμε ότι σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας που έχει φόβο και την κοινωνία μας. Εκτός ατζέντας του απολογισμού του, σχολίασε δύο θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας: α) διατύπωσε την άποψη πως για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας στο μαθητικό πληθυσμό της χώρας θα ήταν απαραίτητος ο σχεδιασμός ενός οργάνου μεταξύ της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας που να καλύπτει άμεσα όλες τις ανάγκες που θα προκύπτουν κατά το σχολικό έτος: από θέματα αναπληρωτών, σχολικών αιθουσών, μέχρι μάσκες και υλικά. β) Τάχθηκε υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες με υποχρεωτική στράτευση και χωρίς εξαίρεση στα 18 έτη για όλους, καθώς όπως είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή ένταξης του νέου στο κοινωνικό σύνολο είναι η ηλικία των 18 ετών.
Ο απολογισμός
Ο απολογισμός έτους των «Οριζόντων Ηπείρου» διαρθρώθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης στους εξής άξονες:
4 Μεταναστευτικό και Κορωνοϊός
4 Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
4 Ενέργεια
4 Λίμνη Παμβώτιδα
4 Ειδικά θέματα
Επιγραμματικά αναφέρθηκε σε κάθεμιά από τις παραπάνω ενότητες, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στα δύο αναμφίβολα πιο μεγάλα θέματα των τελευταίων μηνών: το μεταναστευτικό και την πανδημία.
Ηγούμαστε των εξελίξεων, μαζί με τα όργανα που εκλέξαμε το καλοκαίρι μόνο ισχυρότεροι γινόμαστε και όχι πιο αδύναμοι» κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος, ευχόμενος η δεύτερη χρονιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Σεπτέμβριος 2020 - Αύγουστος 2021) να είναι πιο παραγωγική για όλους.