Στη Βουλή εκ νέου τα προβλήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

on .

sxoleio b eykairia  
Τι και αν επιτελεί έναν σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ενήλικες να επιστρέψουν στα θρανία και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το Σ.Δ.Ε. έχει να λάβει χρηματοδότηση από το 2016, δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια σχεδόν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του. 
Ερώτηση στη Βουλή
Στο θέμα επανήλθε με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς ζητώντας την οικονομική ενίσχυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, τονίζοντας σε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως πως βρίσκεται σε δυσχερή θέση λειτουργίας. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ. Αμυράς είχε καταθέσει σχετική Αναφορά.
Ο βουλευτής ενημερώνει εκ νέου την Υπουργό για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο ΣΔΕ Ιωαννίνων, καθώς δεν έχουν χρήματα για γραφική ύλη, καθαρίστρια και υλικά καθαριότητας, συντήρηση των φωτοτυπικών μηχανημάτων, των υπολογιστών, του καυστήρα, των πυροσβεστήρων. Δεν έχουν μελάνια και χαρτί εκτυπώσεων τη στιγμή που το ΣΔΕ είναι σχολείο που δεν χρησιμοποιεί βιβλία και η όλη εκπαιδευτική διαδικασία στηρίζεται σε φωτοτυπίες. Όσο για το ασανσέρ, αυτό παραμένει με βλάβη αποκλείοντας τους μαθητές με κινητικά προβλήματα από το μάθημα.
Με δεκάδες μαθητές…
Ο κ. Αμυράς ζητά από την Υπουργό την άμεση ανταπόκρισή της για επίλυση των όποιων δυσκολιών υπάρχουν στη λειτουργία του ΣΔΕ Ιωαννίνων προκειμένου να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του, δεδομένου ότι κατά τα 17 χρόνια λειτουργίας του η δυναμική των μαθητών του συνεχώς αυξάνεται. Όπως τονίζει, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 φοιτούν σ’ αυτό 114 μαθητές οι οποίοι είναι ΑμεΑ, άτομα από μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά, κλπ.