Συνάντηση Υπ. Υγείας με τους Διοικητές των νοσοκομείων

on .

nosokomeio

• Στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας όλων των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός, Β. Κοντοζαμάνης συναντήθηκαν χθες, με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της επικράτειας.
Οι συναντήσεις έγιναν με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλου, του Γεν. Γραμματέα Δημ. Υγείας, Π. Πρεζεράκου, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα του προέδρου του ΕΚΑΒ- ΕΚΕΠΥ, Ν. Παπαευσταθίου, καθώς της νέας υφυπουργού Ζωής Ράπτη,
Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους 150 διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων και 7 διοικητές υγειονομικών περιφερειών να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά με όλες τις δυνάμεις, εφιστώντας την προσοχή τους στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων.
Από την πλευρά του ο Υφυπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης επεσήμανε στους διοικητές των νοσοκομείων ότι πρέπει και ο τελευταίος εργαζόμενος στο ΕΣΥ να τηρεί κατά γράμμα τις οδηγίες των εγκυκλίων του Υπουργείου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Συστήματος Υγείας.
Εν μέσω κορωνοϊού έχουν γίνει πάνω από 7.000 προσλήψεις στην υγεία, εκ των οποίων μόνιμες είναι 3.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.
Στόχος είναι να προληφθούν 942 μόνιμοι γιατροί το επόμενο διάστημα.