Αλλαγές μικρής κλίμακας στο Υπουργικό Συμβούλιο

on .

MEGARO MAKSIMOY

• Σε μικρής κλίμακας αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο με το βλέμμα στραμμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης προχώρησε χθες ο Κυριακός Μητσοτάκης.
«Με τις επιλογές του» το κυβερνητικό επιτελείο εστιάζει στους στρατηγικούς άξονες που αφορούν «το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος» και αποτελούν ταυτόχρονα τις στρατηγικές προτεραιότητες τόσο της ΕΕ όσο και του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, στη νέα μάλιστα χρηματοδοτική περίοδο που ξεκινά στην ΕΕ, με αφορμή την πανδημία.
Σε κεντρικό πρόσωπο των διορθωτικών αυτών αλλαγών αναδεικνύεται ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης που αναβαθμίζεται σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
Επίσης, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αναβαθμίζεται ο Νίκος Παπαθανάσης, η συμβολή του οποίου στη διαχείριση της πανδημίας εκτιμήθηκε δεόντως από το Μέγαρο Μαξίμου.
Σε θέσεις Υφυπουργών τοποθετήθηκαν ο Καθηγητής, Παναγιώτης Τσακλόγλου, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η Ζωή Ράπτη, αναλαμβάνει θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, χαρτοφυλάκιο το οποίο προστίθεται σήμερα στη δομή του υπουργείου Υγείας. Τέλος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Ταγαράς.