Κάπως αργά θυμήθηκαν οι του ΣΥΡΙΖΑ την Παμβώτιδα!

on .

limni

Επί πέντε χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός της αλλαγής Διοίκησης στο Φορέα Διαχείρισης, δεν είχε καταφέρει να υλοποιήσει κάποια σημαντική παρέμβαση για την λίμνη Παμβώτιδα, όπως άλλωστε είχε γίνει σε πλείστα θέματα που αφορούσαν την Ήπειρο και ειδικότερα τα Γιάννενα.
Με το που εγκατέλειψε την εξουσία, τα στελέχη του άρχισαν να αγωνιούν και να ανησυχούν για την τύχη της, όταν και αυτό ακόμη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, δεν μπόρεσαν να το ολοκληρώσουν. Και αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, κατέθεσαν ερώτηση (την οποία συνυπογράφουν 26 συνολικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), με την οποία ούτε λίγο- ούτε πολύ τις δικές του ευθύνες για την καθυστέρηση επιχειρούν όχι απλά να τις μεταθέσουν στη σημερινή κυβέρνηση, αλλά κατηγορούν επιπλέον τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη, ότι προτιμάει «να ξηλώσει και να ανατρέψει ο, τι με πολύ κόπο πέτυχε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»!!!.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η μοναδική εκκρεμότητα που υπήρχε για την οριστικοποίηση του ΠΔ, Μοναδική νομική εκκρεμότητα για την οριστικοποίηση του ΠΔ, ώστε να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ήταν η οριστικοποίηση των γνωμοδοτήσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Επιτροπής ΦΥΣΗ 2000 και της αρμόδιας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο κ. Φάμελος, η κ. Τζούφη και οι άλλοι βουλευτές, δηλώνουν στη συνέχεια ότι η τύχη του τώρα αγνοείται και ρωτούν τον Υπουργό εάν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα οι γνωμοδοτήσεις για να εξασφαλιστεί η έγκαιρη υποβολή του ΠΔ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έως την 31η Αυγούστου 2020, διότι, μετά από την ημερομηνία αυτή, οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες και κατ’ επέκταση τα υφιστάμενα ΠΔ θα αλλάξουν με τις προβλέψεις του αντι-περιβαλλοντικου νόμου Χατζηδάκη.