Τους Δημάρχους της Ηπείρου ενημερώνει ο Υπ. Εσωτερικών

on .

takis theodorikakos

Τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι να αξιοποιήσουν κονδύλια για δράσεις τους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που σχεδίασε η σημερινή Κυβέρνηση θα αναλύσει αύριο ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο οποίος έρχεται για το σκοπό αυτό στα Ιωάννινα.
Η παρουσίαση του προγράμματος (Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση) θα γίνει στο Λίθινο του Δήμου Ζίτσας (με ώρα έναρξης 12 το μεσημέρι) και συγκεκριμένα στο παραποτάμιο χώρο του Καλαμά «Μύλοι του Αχιλλέα».

Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.)- της οποίας πρόεδρος είναι ο καταγόμενος από την περιοχή Ηλίας Ν. Γάτσιος- και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου.
Στόχος του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης» είναι να υλοποιηθούν 5.000 περίπου δράσεις ύψους 2,5 δις ευρώ, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει «εμβληματικό» το πρόγραμμα, λέγοντας πως «είναι ένας οδικός χάρτης Ανάπτυξης, αλλά και ταυτόχρονα ένας οδικός χάρτης Κοινωνικής Φροντίδας.

Είναι η πυξίδα που ορίζει τους δρόμους, ώστε η Αυτοδιοίκηση να γίνει μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας μας. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι και πυλώνας του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Ελλάδα του 21ου αιώνα».