ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η Περιφέρεια να φτιάξει εταιρία για φυσικό αέριο

on .

RIZOPOYLOS SPYROS

• Στο θέμα του φυσικού αερίου αναφέρθηκε χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τη διοίκηση της Περιφέρειας πως «αδυνατεί να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το παιχνίδι της ενέργειας και την ίδια ώρα, δεν εξηγεί και στην κοινωνία ποια είναι τα διακυβεύματα και οι προοπτικές».
Ο κ. Ριζόπουλος επέμεινε πως η Περιφέρεια πρέπει να εμπλακεί με κάθε τρόπο στην εμπορία του φυσικού αερίου που θα έλθει στην Ήπειρο με τρεις τρόπους: στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που έχει μπει στη διαδικασία της παραχώρησης υπάρχει πρόβλεψη για εγκαταστάσεις LNG (υγροποιημένο αέριο) και υπάρχει δυνατότητα όπως είπε, αν το ζητήσει η Περιφέρεια από τον ανάδοχο να γίνει πρόβλεψη για μεγαλύτερη εγκατάσταση.
Η δεύτερη «πηγή» είναι το δίκτυο LNG που μπορεί να μεταφέρεται με φορτηγά από την Αθήνα και η τρίτη είναι ο κόμβος των αγωγών που θα κατασκευαστούν μελλοντικά.
«Η εμπορία θα δημιουργήσει την πελατειακή σχέση για να έλθει το φυσικό αέριο. Ο ΔΕΣΦΑ ανήκει σε ιδιωτικά συμφέροντα και η ΔΕΠΑ έσπασε και πωλείται σε ιδιωτικά συμφέροντα, άρα στην Ήπειρο πρέπει να υπάρχει προϊόν και εκεί εκτιμώ ότι υπάρχει όχι μόνο η ανάγκη να τρέξουμε γρήγορα και να κουμπώσουμε σε οτιδήποτε μελετάται αυτή τη στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικής εταιρίας δημοσίου δικαίου κάτω από το Περιφερειακό Ταμείο και έτσι να υπάρξουν έσοδα για την Περιφέρεια», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Αναφορικά με την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως αν δεν υπήρχε το 57% της πλειοψηφίας του κ. Καχριμάνη, δεν θα περνούσε η προγραμματική σύμβαση για το έργο οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών μέσω του προγράμματος ELENA, έργο που χαρακτήρισε «έκτρωμα».
Όσον αφορά στο αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων της παράταξης, ο επικεφαλής της έκανε λόγο για «μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες, με την οποία δίνεται στον ίδιο ισχυρή λαϊκή εντολή να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου σε τρία χρόνια»!