Καθυστερεί αδικαιολόγητα η ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών

on .

KALOGIANNHS STAYROS

• Για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διαβίβαση των οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών στο ΚΕΑΟ, ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του 2019 κάνει λόγο ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης.
Ο ίδιος είχε θέσει επανειλημμένα το θέμα της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών του 2019, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών. Στην απάντησή του στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας Ν. Βρούτσης έκανε γνωστό, μεταξύ άλλων, ότι παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία για την υπαγωγή στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ (2ο στάδιο) από 23/5/2020 σε 30.09.2020.
Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε τα εξής: «Η Κυβέρνηση έχει δείξει, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ότι λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη, με κάθε δυνατό τρόπο, της αγοράς και της εργασίας. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών οι οποίοι, αντικειμενικά, αδυνατούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του 2019. Ενώ λοιπόν το αρμόδιο Υπουργείο κινείται στη σωστή κατεύθυνση, δυστυχώς τα Ταμεία καθυστερούν αδικαιολόγητα να διαβιβάσουν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τις οφειλές, ώστε οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες να μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους».