«Φωτιές» άναψε το πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι

on .

gerobasili

• Κατηγορηματικά διαψεύδει η Υπουργός προστασίας του Πολίτη στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, το πόρισμα που δημοσιεύει η «Καθημερινή» για την τραγωδία στο Μάτι από το οποίο προκύπτει πως υπήρξαν «άνωθεν» παρεμβάσεις ώστε να συγκαλυφθούν οι υπεύθυνοι.

Πιο αναλυτικά, η απάντηση της κ. Γεροβασίλη έχει ως εξής: «Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα για το Μάτι δεχόταν υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη που είχε αναλάβει. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έχει ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, καθώς γίνεται λόγος για επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι από πλευράς της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων είναι ο Αντώνης Φούσας, ο οποίος δήλωσε πως ο πραγματογνώμονας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εδώ και ένα χρόνο περίπου για τις απειλές που έχει δεχτεί!