Διασφάλιση των συμβασιούχων του ΕΣΥ ζητά η Μ. Τζούφη

on .

TZOYFH MEROPH1

• Το μείζον ζήτημα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας του επικουρικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ζητώντας άμεσα μέτρα από τον Υπουργό Υγείας.
Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή τονίζει πως «τα τελευταία χρόνια, έχουν προσληφθεί στο ΕΣΥ περίπου 16.000 συμβασιούχοι, με τις συμβάσεις τους να έχουν ανανεωθεί αρκετές φορές. Ωστόσο, «με ευθύνη της κυβέρνησης, μεγάλο ποσοστό του λοιπού επικουρικού προσωπικού θα απολυθεί, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σημαντική εμπειρία στις θέσεις που υπηρετεί».
Ως παράδειγμα αναφέρει τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, στα οποία υπηρετούν 630 εργαζόμενοι (επικουρικό προσωπικό, κοινωφελή προγράμματα ΟΑΕΔ, συμβασιούχοι με ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι με μπλοκάκι), ενώ επισημαίνει πως λόγω της πανδημίας, από το Μάρτιο του 2020 έχουν προσληφθεί 110 επιπλέον εργαζόμενοι (λοιπό επικουρικό προσωπικό) και 15 επικουρικοί ιατροί. Η κ. Τζούφη σημειώνει επίσης πως την τελευταία επταετία, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» έχουν αποχωρήσει περίπου 200 νοσηλευτές και λοιπές ειδικότητες.