Αυστηρή προειδοποίηση για Γ. Παπανδρέου - Χ. Καστανίδη

on .

KINAL KINHMA ALLAGHS

• Αυστηρή προειδοποίηση ότι την επόμενη φορά που θα υπάρξει απόκλιση από τις αποφάσεις του κόμματος, θα υπάρξουν διαγραφές απηύθυνε χθες στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ η Πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά, μετά τη διαφοροποίηση στο Νόμο για τις διαδηλώσεις από τους Γ. Παπανδρέου - Χ. Καστανίδη, κόντρα στην απόφαση που είχε ληφθεί συλλογικά.
Όλοι οι βουλευτές άσκησαν κριτική κατά των δύο, με τον Γ. Παπανδρέου να υποστηρίζει ότι δεν προσκλήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που πήρε την απόφαση, και τον Χ. Καστανίδη να λέει ότι «σας το είπα ότι διαφωνώ, αλλά δεν το καταλάβατε»...

Ο Κ. Γάτσιος
Παρέμβαση για το ζήτημα που προκλήθηκε έκανε με δήλωσή του ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο οποίος τονίζει ότι η διαφοροποίηση που υπήρξε «αποτελεί ένα σοβαρό γεγονός». Συνεχίζοντας προθέτει ότι αυτό «πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για να βαθύνουμε αυτόν τον διάλογο στο εσωτερικό του Κινήματος. Δε θα πρέπει επ’ ουδενί να είναι η αφορμή για την έναρξη μιας διχαστικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζω στη σημερινή σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να πρυτανεύσει η σύνεση, η αυτοσυγκράτηση και το αίσθημα ευθύνης. Αυτό απαιτεί το συμφέρον της παράταξης και αυτό απαιτούν τα μέλη και οι φίλοι της».